Eesti Rahva Muuseumi restorani ja kohvikusse otsiti nõusid ja tehnikat, kuid korraldatud hangete puhul kahtlustavad konkurendid, et need olid suunatud ühele konkreetsele tootjale. Kõigepealt selgus, et lauanõude hankes nõuti nii täpseid tingimusi, millele suutis vastata ainult AS Dieta, mille veebilehel ka konkreetselt õiged tooted välja toodud olid. Peale selle ilmnes, et köögitehnika hanke kirjeldusi aitas kokku panna seesama firma ja nad võtsid hankekonkursist ka ise osa. Hankes otsiti taas seadmeid, mille kirjeldused kopeeriti otse firma tootekataloogist. AS Dieta köögihanke konkurssi siiski ei võitnud ja vaidlustas ka hanketulemused, kuid ERM-i hangete korraldamine on rohkem kui kahtlane.

Avatud ja läbipaistev Savisaar…

Edgar Savisaar alustas sel nädalal prokuratuuri vastu uute lahingutega meediasõda, kui Kesknädala veebiväljaandes avalikustati Savisaare kohtuasjaga seotud tunnistajate ütlused kapole. Kuigi kohtueelsel uurimisel kogutud tõendid kuuluvad esitamisele kohtus, siis Savisaart sellise käigu eest karistada ei saa. Juhtiv riigiprokurör Steven-Hristo Evestus taunis materjalide avaldamist ja rõhutas, et ütlusi on avalikustatud valikuliselt. Kesknädalas avaldati ka Savisaare enda lugu, kus ta teatas, et erinevalt kaitsepolitseiametist ja prokuratuurist eelistab tema avatud asjaajamist.

Snaiprirünnak Dallases

Dallase kesklinnas korraldati neljapäeva õhtul politseinike vastu rünnak, milles sai snaiprikuulidest surma viis ja vigastada seitse korrakaitsjat. Samal ajal lookles läbi linna politseivägivallavastane meeleavaldus, milles osales mitusada inimest. Pärast rünnakut algas jaht neljale tulistajale, kellest kolm saadi kätte elusalt. Rünnakud olid hästi planeeritud ja esialgne uurimine viitab, et ründajad soovisid tappa nii palju valgenahalisi politseinikke kui võimalik.