Pavarotti on andnud nõusoleku õhtusöögil osaleda, kuigi ta on muusikamaailmas tuntumaid äraütlejaid. Samas ei suuda tuntud tenor vastu seista hea köögi võludele ning on samuti tuntud ühe suurejoonelisema metseenina, kes heategevusest ei keeldu. Pavarotti tuleku poolt räägib ka see, et Eestis pole ta varem käinud ning tagasiteel tahab ta külastada Rootsit.

Pädaste mõisa – aasta parimate palade, valitud veinide, elava muusika ja tulevärgiga – söömaaja kogutulu läheb Muhu lasteaiale. Pilet maksab 1998 krooni. Pääsu sinna saab lunastada vaid 30 inimest.

“Pavarotti on minu sõprade perekonnatuttav,” sõnas Sooäär, kes edastas kutse tenorile isiklikke kontakte kasutades. Pavarotti seadis oma eravisiidi tingimuseks selle, et ta fännidega ei kohtu, pidu on kinnine ja autogramme andma ei pea. Võimalik on aga see, et ta esitab klaveri saatel paar laulu.

“Eestis gourmet-õhtusöökide traditsioon puudub, nii et otsustasime Olümpia hotelli koka Imre Kosega seda looma hakata,” selgitas Pädaste mõisahärra. Koos panid nimekaimud kokku menüü, milles on viiteid Muhu saarele, samas ka Idamaadele ning maailma trendidele.

“Sellistel söömaaegadel peaks selguma eesti kokakunsti uued suunad,” lausus Sooäär.

Õhtusöögile valib veinid August Alop, kelle sõnul on ürituse korraldamine eraalgatusel ja restoranidest sõltumata suur väljakutse. “Tundes Imre Sooäärt ma ei kahtle, et ta sellega hakkama saab,” sõnas Alop.