Ateena tänavad täituvad kodututega
Ateenas heategevuse korras kodutuid aitav ühendus Emfasis on täheldanud, et viimasel ajal on nende „klientide” arv drastiliselt suurenenud. Nende sõnul on Ateena tänavatel nähtav võrreldav mõne väga vaese riigi olukorraga, kirjutas CNN. Kolme viimase kuuga on kodutute arv Ateena tänavatel suurenenud 40%. Kreeka valitsuse andmetel on koduta inimeste arv Ateenas tänaseks jõudnud 20 000-ni.

Sester: abi eeldab, et Kreeka täidab kokkulepet
„Kõigi abisammude eeldus on muidugi, et Kreeka täidab kokkulepet ja võtab lähipäevadel vajalikud seadused vastu,” ütles eile Brüsselis euroala rahandusministrite koosolekul viibinud rahandusminister Sven Sester. „Esimeses järjekorras peab Kreeka vähendama käibemaksuerisusi, alustama pensioni- ja kohtureformiga, uuendama pangandusseadust ja tagama Kreeka statistikaameti iseseisvuse.”

Rõivas: Kreeka peab usalduse taastama
„Usaldus on hõlpsalt kuluv ja aeglaselt taastuv nähtus. Kreeka valitsus ja parlament näitasid, et soovivad kokkulepet ning täna (eile – toim) öösel tehti selle alusel esimene väike samm usalduse taastamisel. Kreeka valitsus ja parlament peavad nüüd astuma järgmise sammu,” sõnas peaminister Taavi Rõivas pärast tippkohtumist. Ta lisas, et Kreeka peab reforme varem plaanituga võrreldes oluliselt kiirendama ja seejuures arvesse võtma viimase poolaasta ja eriti viimase paari nädala jooksul halvenenud majandus- ja fiskaalolukorda.

Tsipras: jätkame võitlust, et naasta kasvule
„Me pidasime karmi lahingu. Seisame silmitsi keeruliste otsustega,” nentis eile hommikul Kreeka peaminister Alexis Tsipras (pildil). „Võtsime vastutuse otsuse eest, et vältida Euroopa konservatiivsete ringkondade kõige äärmuslikumaid plaane. Suutsime võla restruktureerida ja tagada keskmise pikkusega ajaperioodi rahastamise. Kreeka jätkab võitlust, et suuta naasta kasvu juurde.”

Laenusumma
86 miljardit eurot. Kuni nii palju laenu saab Kreeka eelseisvatel aastatel Euroopa Stabiilsusmehhanismist eeldusel, et EL-i parlamentides ei teki tõrkeid.

Kreeka arutelu
Riigikogu koguneb neljapäeval erakorralisele istungjärgule, et seal tõenäoliselt peale võimaliku uue välisministri ametisse nimetamise arutada ka Kreekaga saavutatud kokkulepet.