Siseminister läheb loodusparki puhkama. Siseminister Olari Taal kavatseb valitsuse lahkudes paar kuud Noarootsis talle kuuluval maavaldusel puhata.”Taal puhkab valitsusest lahkudes kevadisel Läänemaal ja seab oma maavaldused korda,” ütles siseministeeriumi pressiesindaja. Mullu jaanuaris ametisse asunud Taalil on Läänemaal Orul kümneid hektareid maad ning ta kavatseb sinna looduskaitseala rajada. Suur osa Taalile kuuluvast maast on kõrkjastik, kus pesitsevad erinevad veelinnud.

KGB eruohvitser jäi elamisloata. Tallinna ringkonnakohus leidis eile, et endise Nõukogude kõrge julgeolekuohvitseri Juri Lahtikovi elamis- ja tööloata jätmine oli igati seaduslik. Lahtikov (45) vaidlustas eelmisel aastal kohtus Eesti valitsuse mullu mais tehtud korralduse, milles põhjendati talle elamisloa andmisest keeldumist.

Balti riigid ei pea Venemaad kartma. Vene kaitseministeeriumi esindaja kutsus Balti riike üles mitte pürgima NATO-sse, vaid jagama oma hirmu julgeoleku pärast avameelselt Venemaaga. “Rääkigem sellest, kuidas tagada Baltimaade julgeolekut,” ütles Vene kaitseministeeriumi rahvusvahelise sõjalise koostöö peavalitsuse ülem kindralpolkovnik Leonid Ivashov. “Istume läbirääkimistelaua taha ning arutame, milliseid ohte Balti riigid Venemaa poolt näevad.”

Tallinnas on Soome parlamenti valinud sada inimest. Soome parlamendivalimiste eelhääletuse kahe esimese päeva jooksul on Tallinnas hääletamas käinud üle saja Soome kodaniku. Hääletada saab ka Tartus, kuid seal on hääletajaid oluliselt vähem, valijate põhiosa elab Tallinna piirkonnas