Korraldajad on välja valinud kuus kõige suuremate narkoprobleemidega kooli Lasnamäel, kus koostöös politsei, spordiorganisatsioonide, õpetajate ja lastevanematega tutvustatakse õpilastele uusi spordiüritusi, et lastele pakkuda vaba aja täiteks huvitavat tegevust sihitult tänaval hulkumise asemel.

Projekti raames jälgitakse kuut probleemsemat Lasnamäe kooli kindla ajavahemiku vältel. Samal ajal korraldatakse koolides spordiüritusi, millel osalevad ka tuntud sportlased. Võistkonnaspordiga üritatakse soodustada õpilaste omavahelist tihedamat suhtlemist, kohusetunde ja eneseusalduse tekkimist, mis aitaksid lapsi narkootikumidest võõrutada.

Projekti "Narkovaba kool" rahastamiseks on kavas korraldada laiemale üldsusele mitmesuguseid spordiüritusi, näiteks ragbi-, jalgpalli- ja korvpallivõistlusi, savist tuvide laskmine jt., millest võtavad osa diplomaatia- ja ärieliidi esindajad, kes ühtlasi ka rahastavad kogu projekt

Raepress

Turvafirmad turvavad kooliteed. ESS ja Akropol aitavad täna tagada kooliminevate laste turvalisust tänavate ületamisel. Korrakaitse Fond maksab turvajate tööst poole kinni, teatas fondi juht Peeter Hillep. ESS ja Akropol panevad täna välja kokku 23 meest, et aidata liikluspolitseid laste kooliteed ohutumaks muuta. Turvaja ülesandeks on jälgida, et autod laseksid lapsed üle tee ja et lapsed liikluseeskirja ei rikuks. Tallinna liikluspolitsei andis turvajaile kasutada ka liiklusmärgid "Stopp! Lapsed!".

Kloogaranna rongiühenduseta. Suvel liinil Tallinn–Keila–Kloogaranna sõitnud elektrirong 0523/0532 lõpetas eilsest sõitmise lõpp-punkti, teatas Elektriraudtee AS. Edaspidi lõpetab see elektrirong Keilas.

Esra sõidutab soodsalt. Tallinna Puuetega Inimeste Koja teatel osutab tänasest puuetega inimestele soodushinnaga taksoteenust OÜ Esra KO ning uus takso tellimise number on 6 614 000. Teenuse kasutamise õigus on I grupi invaliididel ning lapsinvaliididel. Taksosõidu kuulimiit on 200 krooni inimese kohta. Infot ning soodushinnaga takso magnetkaarte jagab Tallinna Puuetega Inimeste Koda,Toompuiestee 10, tel 6 311 376 ja 6 938 051.

Taani Kuninga aed uueks. Taanlastega koostöös on linn plaani võtnud Taani Kuninga aia rekonstrueerimise algsel kujul. Valminud on eskiis-projekt, mille sisu on tõlgitud ka taani keelde. Tallinna linnaaednik Tiina Tallinn ütles, et eskiisprojekti alusel otsitakse Taanis praegu raha, sest ettepaneku järgi peaks aia taastamist rahastama võrdselt Taani riik ja Tallinna linn. Ettepaneku Taani Kuninga aia ennistamiseks tegi juulis Taani suursaadik Eestis Svend Roed Nielsen.

Raepress/BNS