Pärnu riigikaitseosakond lähetas Jörgenile kolme aasta jooksul ligi 20 arstliku komisjoni kutset. Enamikule neist Varik ei reageerinud. Riigikaitseosakond on kahel korral palunud politseil Varik komisjoni tuua ja kümnel korral karistanud haldustrahviga.

Pärnu riigikaitseosakonna ülem Kaupo Kuningas ütles, et sõltumata karistusest, peab Jörgen Varik igal juhul kaitseväkke aega teenima minema.

"Põhjusi oli mitmesuguseid, isiklikke ja olin ka haige," põhjendas Varik eile kohtus komisjoni tulemata jätmist.

Variku ema Liilia Varik ütles, et peab riigikaitseosakonnast saadetud teadetele reageerimist elementaarseks ega ole seepärast pidanud vajalikuks selleteemalist vestlust pojaga. "Meie kodus pole kunagi olnud juttu, et sõjaväest eemalehoidmiseks mingi kõrvaltee leida," ütles ta.

Elanike arv valdades vähenes. Enamikus Eesti valdades vähenes elanike arv eelmise aasta jooksul, alaliste elanike arv kasvas mullu ainult Harju- ja Pärnumaal. Enamikus valdades vähenes mullu ka töötajate arv. Ainult Harju-, Hiiu-, Jõgeva- ja Lääne-Virumaal oli tänavu aasta alguses töötajaid rohkem kui aasta tagasi. Statistikaameti andmetel oli tänavu 1. jaanuaril alaliste vallaelanike arv 2438 inimese võrra väiksem kui mullu. Majapidamisi oli tänavu 157 võrra vähem ning alaliste elaniketa majapidamisi 1421 võrra rohkem kui möödunud aasta alguses. Palgatöötajate ja oma abimajapidamises töötajate arv vähenes ning kasvas oma talus või ettevõttes töötajate arv.

Komisjon uurib vägivalda sügisjooksul. Kaitseminister Jüri Luik moodustas neljapäeval uurimiskomisjoni kaitseväe lahingukooli allohvitseriga Tartu sügisjooksul juhtunud õnnetuse asjaolude uurimiseks. Õnnetuse asjaolusid uuriva komisjoni esimees on kaitseministeeriumi tervishoiuosakonna juhataja Mihkel Tamme. Pühapäevasel Tartu sügisjooksul sai kuumarabanduse ja langes koomasse kaitseväe lahingukooli 23-aastane kaadrisõjaväelane Üllar Puusaag.

Otepäälased ei võta Raidali jootmist omaks. Otepää omavalitsustegelased imestavad purjuspäi autoroolist tabatud Jaanus Raidali väidete üle, et viimane neid oma napsukaaslasteks nimetas. Jaanus Raidal ütles oma purjuspäi sõitmist kommenteerides, et istus samal õhtul baaris erimeelsuste arutamiseks koos Otepää linnavolikogu esimehe Jaanus Barkala ja Pühajärve vallavolikogu esimehe Jüri Korgiga, kes talle "välja tegid". Barkala sõnul nägi ta ööl vastu kolmapäeva vahele jäänud Raidalit samal õhtul viis minutit. Korgi sõnul pole ta Raidalit juba paar kuud näinud.

Inimesed evakueeriti Tallinna Raekoja platsilt. Tallinna Raekoja platsil avastati eile õhtul kahtlane diplomaadikohver, politsei ajas läheduses viibinud inimesed pommikartuses laiali. Aadressilt Raekoja plats 14 helistati päästeameti juhtimiskeskusesse kell 19.40 ja öeldi, et maja lähedal prügikasti juures on kahtlane mahajäetud diplomaadikohver. Eridemineerijad lasid kohvri veekahuriga puruks.

BNS