45 339 km2 ehk 112 km2 suurem kui seni on Eesti ametlik pindala pärast seda, kui Maa-amet arvutas aeropildistamise ja laserskaneerimisega täpsustatud andmed kokku.

Eesti toetab Kreekale laenamist

Eilsel valitsuse kabinetinõupidamisel otsustas Eesti toetada Kreekale Euroopa Liidu eelarve tagatisel toimiva Euroopa finantsstabiilsuse mehhanismi (EFSM) lühiajalise laenu andmist eeltingimuste täitmisel.

Elatisabi fond

Eilsel valitsuse kabinetinõupidamisel kiideti heaks elatisabifondi põhimõtted, mille järgi maksab riik 2017. aastast lapsele, kes ei ole kätte saanud oma ühelt vanemalt kohtu välja mõistetud elatist, iga kuu 100 eurot ja nõuab summa tagasi elatisvõlglaselt.

TTÜ kuratooriumi uuendus

Valitsus otsustas kinnitada Tallinna tehnikaülikooli kuratooriumi koosseisu muudatuse: lahkuvad Sandor Liive, Toomas Luman ja Heiti Hääl, uued liikmed on Ülo Jaaksoo, Väino Kaldoja ja Gunnar Okk.

Savisaar jälle haiglas

Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimees Edgar Savisaar viibis möödunud nädalal poolteist päeva kõrge vererõhu tõttu haiglas, vererõhuga on tal probleeme olnud varemgi.

Välisminister hakkas tööle

Eile ametisse vannutatud välisminister Marina Kaljurand helistas kohe Läti, Leedu ja Soome kolleegile, et kõnelda heanaaberlikest suhetest ja koostööst.

Langevarjurite õppus

Järgmisel kolmapäeval toimub Nurmsi lennuväljal langevarjuõppus, milles osalevad kaitseliidu liikmed ja Eestis õppustel viibivad USA langevarjurid.