Eile päeval lõhkes Raplamaal Alu alevikus lõhkeseade, seda käes hoidnud mees sai surma.

Päästeamet sai teate plahvatusest kell 14.13, kohale saadeti demineerijad. Kaitsepolitsei pressiesindaja Andres Kahari sõnul sai asulas toimunud õnnetuses raskelt viga 36-aastane mees, kes hiljem vigastustesse suri. "Kriminaalmenetluse käigus tuvastatakse, mis täpsemalt juhtus," tõdes Kahar. Mis sorti ja kui vana lõhkeseadmega oli tegu, on Kahari sõnul veel vara öelda. Ühtlasi polnud teada, kas plahvatusel oli pealtnägijaid.

Õnnetus juhtus ühe pankrotti läinud kohaliku ettevõtte territooriumi lähedal. Õnnetuskohast paarisaja meetri kaugusel asuvad elumajad. Politsei oli ala pärast õnnetust lintidega piiranud, kuid võis näha, kuidas mõni kohalik piiratud alalt jalgrattaga lahkus. Töökoja lähedal liikunud kohalikud ajakirjanikuga rääkima ei soostunud.

Tegu on tööstusrajooniga, ent Delfi andmeil ei toimunud plahvatus ühegi ettevõtte tootmisterritooriumil, vaid valla maal. Mees, kelle käes lõhkekeha plahvatas, oli sama allika andmeil kohalik ega olnud sündmuskohal üksi. Rait Piir

Politseisireen juhatas Põlvamaal eksinud metsast välja

Esmaspäeval kella 14 ajal teatati politseile, et Värska vallas läksid 32-aastane mees ja naine koos lapsega metsa ega leia enam tagasiteed oma auto juurde. Telefoni positsioneerides sai politsei teada metsa kadunute täpsema asukoha, patrull sõitis kohale ja hakkas neile sireeniga õiget teeotsa juhatama. Telefonikõnest selgus, et nad kuulevad sireeni ja püüavad selle poole liikuda. Kella 15.15 paiku jõudsidki kõik kolm politseinikuni, kes viis nad tagasi auto juurde.

Põlva politseijaoskonna piirkonnavanem Katrin Satsi ütles, et kaasa võetud telefon ja aegsasti hädaabinumbrile helistamine olid suuresti põhjus, miks eksinud nii kiiresti abi said. Delfi