239 kohta oli vabariiklastel eilsetel andmetel esindajatekoja 435-st. 33 kubernerikohta 50-st on nüüd vabariiklaste käes

Kersti Kaljulaid, Eesti Vabariigi president, õnnitluses Donald Trumpi võidu puhul. „USA on olnud ja jääb ka edaspidi Eestile üheks olulisemaks liitlaseks ja partneriks. Olen kindel, et teie juhtimisel jätkub senine tugev üleatlandiline koostöö USA ja Euroopa vahel.”

Donald Trump USA 45. president:

„On aeg. Ma luban igale meie riigi kodanikule, et olen kõikide ameeriklaste president. See on mulle tähtis.”

„Üheskoos alustame kiiret ülesannet, et oma rahvas taas üles ehitada ja Ameerika unistus uueks seada. Olen pühendanud kogu oma elu ja äri sellele, et otsida üle kogu maailma projektides ja inimestes varjul olevat potentsiaali. Ma tahan teha seda nüüd ka meie riigi heaks.”

„Ehkki me seame alati Ameerika huvid esikohale, tegeleme me õiglaselt kõigiga – kõigi rahvaste ja teiste riikidega. Otsime ühisosa, mitte vaenu, partnerlust, mitte konflikti.”

Urmas Paet, Euroopa Parlamendi liige:

„Palju, mis oli liitlastevahelises suhtluses iseenesestmõistetav, ei ole seda enam. Uue olukorraga tuleb Eestil ja Euroopal tervikuna kiiresti kohaneda.”

Frank-Walter Steinmeier, Saksa välisminister:

„Trumpi võit ei tee midagi lihtsamaks ja paljud sakslased poleks sellist tulemust soovinud. USA välispoliitika on raskemini ennustatav.”

Marko Mihkelson, riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees:

„Siseneme täiesti tundmatule alale. Selge on see, et Eesti ja USA suhted ei muutu kardinaalselt. Aga meil on hulk küsimärke.”

François Hollande, Prantsusmaa president:

„Valimised avasid ebakindluse perioodi. Kutsun üles ühtsele Euroopale, mis suudab end kuuldavaks teha ja edendada oma poliitikat, kui selle huvidele või väärtustele väljakutse esitatakse.”

Juha Sipilä, Soome peaminister:

„Trumpi võit oli ootamatu, sest see ei vastanud avaliku arvamuse küsitluste tulemustele. Sama lugu oli ka Brexitiga.”

Theresa May, Suurbritannia peaminister:

„Ühendkuningriik ja Ühendriigid jäävad lähedasteks partneriteks. Ma ootan väga koostööd presidendiks valitud Donald Trumpiga.”

Hillary Clinton, demokraatide presidendikandidaat, pärast kaotust:

„Mul on nii edulugusid kui ka ebaõnnestumisi, aga ärge loobuge võitlemast selle nimel, mida peate õigeks. Ma tean, et klaaslagi on ikka veel purustamata, aga see võib juhtuda varem, kui me arvame.”

Barack Obama, USA president

„Mõnikord kaotad sa väitluses, mõnikord valimistel, aga see on okei. Niimoodi poliitika käibki.”