Aastaga on Eesti rahvaarv vähenenud kaheksa tuhande inimese võrra, mis on 0,5 protsenti kogu Eesti elanike arvust. Selle aasta 1. jaanuaril elas Eestis 1 453 844 inimest, 1997. aasta 1. jaanuaril aga 1 462 130 inimest, selgub statistikaameti rahvastikuurimusest. Kokku vähenes Eesti rahvastik aasta jooksul 8285 inimese võrra. Naisi oli selle aasta algul rohkem kui mehi, vastavalt 777 209 ja 676 635. Enamus elanikkonnast – 1 006 654 – elas linnades. Maal elas 447 190 inimest.

Kõpu avab uuekoolihoone

Haridusminister Mait Klaassen avab täna Hiiumaal vastvalminud Kõpu internaatkooli hoone, millest peaks kujunema kogu piirkonna kultuurikeskus. Kõpu internaatkooli direktor Liia Toom ütles, et uude hoonesse tulevad internaatkooli ühiselamu, munitsipaalkooli ruumid, aula, raamatukogu, võimla ja arvutiklass. “Kolm aastat tagasi põles meie endine koolihoone maha ja nüüd on meil olemas täiesti uus ja moodne koolimaja,” märkis Toom.

“Minu Leninid” läheb Sarajevosse

Hardi Volmeri mängufilm “Minu Leninid” linastub täna Sarajevo rahvusvahelise filmifestivali võistlusprogrammis. Samal ajal Sarajevo festivaliga näidatakse Volmeri Lenineid ka Riias rahvusvahelisel filminäitlejate festivalil Baltijas Perle, mille aupresident on Alain Delon ja Ïürii eesotsas tuntud Austria filminäitleja Klaus-Maria Brandauer, teatas Faama Filmi peatoimetaja Tõnu Karro.

Tiit Madisson kutsus üles omaalgatusele

Tiit Madisson kutsus eile protestimiitingul Tallinnas ligi 300 inimesele esinedes üles rahvast omaalgatusele ja alustas allkirjade kogumist põhiseaduse muutmiseks. Madissoni sõnul on kohtu töö muudetud farsiks, kus kopsaka rahakotiga saavad võidu kurjategijad. Ta lisas, et rahval on aeg küps hakata ise oma õiguste eest seisma.

Endine kaitseväe juhataja erukindral Aleksander Einseln märkis oma sõnavõtus, et Eesti on praegu politseiriik, kus kaitsepolitseile on antud piiramatu võim ning kapo ametnikud tegutsevad käsikäes inimõiguste rikkujatega.

Molotov-Ribbentropi pakti 11. aastapäevale pühendatud miiting algas kell 12 Raekoja platsilt, kus ligi 250 inimest suundusid rongkäigus Hirveparki. Kokkutulnud kandsid loosungeid “Korrumpeerunud võim Toompealt alla”, “Maha isamaapolitsei riik”, “Õigus võimule”, “Vargad vangi” jne.

Sõduripäevade jaomitmevõistluse võitis sidepataljon

Sõduripäevade jaomitmevõistluse esikoha saavutas sidepataljon, teise koha piirivalve võistkond ning kolmanda koha tagalapataljoni võistkond. Jaomitmevõistluses võisteldi rahvusvahelistele standarditele vastava takistusriba läbimises, traatside ülesseadmises, Vasalemma jõe ületamises kummipaatidega, kiirrännakus täislahinguvarustuses, miinivälja ületamises, granaadiviskes, laskmises ning meditsiinilise esmaabi andmises, ütles kaitsejõudude peastaabi pressiesindaja.

Täpsuslaskurite võistluse võitis Tartu jalaväepataljon, teise koha sai sidepataljon ning kolmanda koha Pärnu jalaväepataljon.