Linnavalitsus otsustas eile eraldada tänavusest eelarvest 5,5 miljonit krooni korteriühistute asutamise soodustamiseks. Linnavalitsust huvitab see, et majade hooldamine antaks korteriühistute kätte, ütles abilinnapea Eve Fink.

Prügikoll tuleb Vabaduse väljakule

“Prügikoll 98” raames toimub pühapäeval jäätmekäitlus- ja koristustehnika näitus, viktoriin “Jäätmekäitlus ja loodushoid” ning kollikonkurss, kus esitatakse Ïüriile hindamiseks varem tehtud või kohapeal valmistatud “Prügikollid”. Vabaduse väljakule on paigaldatud jäätmekäitluse tehnoloogiat tutvustav infomaja.

Raestipendiumideks ligi 40 000 krooni

Linnavalitsus eraldas eile kahele tehnikaülikooli tudengile linna stipendiumina 39 900 krooni. Kristo Klesment sai stipendiumiks 2000 krooni kuus ning Targo Kalamees 4000 krooni kuus, ütles abilinnapea Ants Leemets.

Piletikontrolörid alates oktoobrist vormis

Ühistranspordi piletikontrolörid peavad alates 1. oktoobrist kandma neile transpordiameti väljastatud spetsiaalseid tumesiniseid rinnamärgiga mundreid. Transpordiameti kontrolliosakonna juhataja Arik Murumägi sõnul ei pea mundrit kandma vaid kuuekuulisel katseajal tööl olevad kontrolörid, kuid nemad täidavad tööülesandeid alati koos mõne staaÏika eririietuses kontrolöriga.

Vaidlused linnavara müügi üle jätkuvad

Linnavalitsus otsustas ka pärast teist lugemist mitte saata volikogule linnavara müügi kava selleks ja järgmiseks aastaks. Abilinnapea Eve Fink tõdes istungil, et vaidlused linnavara müügi kava üle pole veel lõppenud. Seoses sellega otsustas linnavalitsus jätta kava kolmandale lugemisele linnavalitsuse eriistungil, mis toimub esmaspäeval. Samal eriistungil töötab linnavalitsus välja ka oma seisukohad tänavuse lisaeelarve kohta.

Kaks keskkooli gümnaasiumideks

Tallinna 6. keskkool on nüüdsest Tallinna Kesklinna vene gümnaasium ning Tallinna Kadrioru keskkool Kadrioru saksa gümnaasium. Vastava määruse võttis täna vastu linnavalitsus. Ühtlasi kinnitas linnavalitsus oma istungil kummagi gümnaasiumi põhimääruse.

Harju taandus

Harju maavanem Mait Kornet võttis tagasi ettekirjutuse linnavalitsusele korralduste tühistamiseks, mis puudutasid Pirita reservmaade tagastamist. Kornet teatas linnapea Ivi Eenmaale, et maavalitsuse ametnikud kohaldasid valesti maareformi seaduses sisalduvaid materiaalõiguse norme.

Maasekretär koostab analüüsi Pirita maaprobleemidest, sest need on Korneti väitel kujunemas takistuseks Tallinna normaalsele arengule.