Valitsus otsustas toetada tänavu ikalduse tõttu kahju kannatanud põllumehi tubaka- ja kange alkoholi aktsiisi tõstmisest enamlaekunud vahendite arvel. Valitsus teeb Riigikogule ettepaneku kasutada tubaka- ja kange alkoholi aktsiisimäärade tõstmisega 1998. ja 1999. aastal enamlaekunud vahenditest kuni 227 miljonit krooni selle aasta ebasoodsatest ilmastikuoludest tingitud kahjude korvamiseks põllumeestele.

Turvafirma Essec eksitab kliente

Politseiameti andmetel jätkab maksupettuses kahtlustatav ja litsentsist ilma jäänud turvafirma Essec Tallinn turvateenuste osutamist, eksitades kliente. Vaatamata sellele, et politseiamet tühistas 5. oktoobrist turvafirma OÜ Essec Tallinn tegevuslitsentsi, jätkab firma turvateenuste osutamist ja eksitab kliente omapoolsete kirjadega, mille kohaselt oleks OÜ Essec Tallinnal justkui õigus turvateenuseid pakkuda veel kaks kuud.

Eile ilmus viimane Kuller

Eile ilmus viimane number kollast nädalalehte Kuller, sest selle omanik Postimehe Grupp ehk holdingfirma Eesti Meedia ei pidanud lehe jätkamist majanduslikult otstarbekaks. Kulleri ilmumine sellisel kujul ei olnud enam majanduslikult põhjendatud, ütles Eesti Meedia juhatuse esimees Mart Kadastik. Lehte on välja antud ligi kuus aastat. Kadastik ei välistanud, et Kuller jätkab ilmumist mõne gruppi kuuluva ajakirja kaasaandena. Kulleri toimetuse töötajad suunduvad tööle Õhtulehte.

Norra koolitab õhuvaatlusspetsialiste

Viis Eesti õhuväe ohvitseri alustasid eile Norras kahenädalasi õhuseireohvitseride kursusi. Kaitsejõudude peastaabi pressiesindaja sõnul valmistatakse kursusel ette õhuseirekeskuste spetsialiste. Väljaõpe hõlmab andmetöötlusprotsessi ja õhuseiremeeskonna juhtimist, operaatortööd, õhumärkide jälgimist.

Järva karupojadkolivad Stockholmi

Kaks Järvamaal Koeru kandis emata jäänud karupoega kolivad järgmisel aastal Stockholmi vabaõhumuuseumi Skanseni uuele karumäele. Vastu saab Tallinna loomaaed Rootsist kolm hülgepoega. Mõnda aega Tallinna loomaaias peetud karupojad Ants ja Grete on praegu veterinaarkarantiinis Lõuna-Rootsi maakonna Skane loomaaias Hööris.

Purjutajad ründasid meedikuid

Läänemaal Pürksis peetud peol ründasid laupäeva õhtul purjutajad kiirabitöötajaid, kes tahtsid viga saanud naisele abi anda. Kõigepealt said Läänemaa haigla meedikud kultuurimaja ees sõimata, et neil tulemine kaua aega võttis, kirjutas Lääne Elu. Seejärel ei pääsenud tohtrid viga saanud naisele ligi ja lõpuks lükkasid purjus pidulised arsti koos patsiendiga, kel oli seljapõrutus ja käe kodarluu murd, mitu korda pikali, kirjeldas väljakutsel käinud kirurg Andri Meriloo.

Kirjanduskeskus on katastroofi äärel

Eelmise nädala lõpul pikendatud ERA Panga moratoorium on viinud katastroofi äärele Underi ja Tuglase Kirjanduskeskuse (UTK), kes ei suuda tasuda elektri- ega telefoniarveid, muudest kuludest rääkimata. Teadusasutus hoidis kogu oma raha, mida oli ligi pool miljonit krooni, ERA Pangas, ütles UTK direktor Toomas Liiv.

Tartu tahab ühendada polikliinikud

Tartu linnavalitsus kaalub võimalust majanduskulude vähendamiseks ühendada Tartu maakonna ja linna polikliinikud, kirjutas Postimees. Tartu abilinnapea Aleks Lenzneri sõnul kipub samal ajal kui Maarjamõisa polikliiniku eriarstide juurde on suur tung, osal maapolikliiniku meedikutest tööd nappima. Lenzneri väitel ei kipu rahapuuduses vaevlevat maapolikliinikut abistama riik ega ka vallavalitsused.