Balti riikidel ja Venemaal tuleb oma jõud maksimaalselt ühendada, et võidelda kuritegevuse vastu, mis ohustab neid märksa rohkem kui riikide poliitiline või majanduslik julgeolek, ütles Vene duumasaadik Gennadi Raikov. Vene riigiduuma tsentristliku bloki saadik Gennadi Raikov esines laupäeval Riias rahvusvahelisel seminaril. “Balti riikidel ja Venemaal tuleb teha sõbralikku koostööd,” märkis parlamendiliige.

Eesti Raadio määras aastapreemiad

Eesti Raadio juhtkond määras lõppenud nädalal selle aasta preemiad raadio töötajatele, elutöö preemia sai aastakümneid raadio heliarhiivi korrastanud Heino Pedusaar. Vikerraadio aastapreemia sai Terje Soots saatesarjade “Müstiline Venemaa”, “Maailmapilt” ja raadio hommikuprogrammide toimetamise eest. Raadio 2 aastapreemia sai Helgi Erilaid saatesarjade “Taevatrepp” ja “Koht päikese all” toimetamise eest.

Keskerakond kitsendab fraktsioonide loomist

Keskerakond algatab täna seadusemuudatuse, mille järgi ühes nimekirjas Riigikokku valitud poliitikud tohivad moodustada vaid ühe fraktsiooni. Eelnõuga saaks keskfraktsiooni teatel kõrvaldatud pseudovalimisliitude lagunemise oht pärast valimisi, millele viitas oma kõnes ka president Lennart Meri. Kehtiva Riigikogu kodukorra seaduse järgi võivad fraktsiooni moodustada vähemalt kuus Riigikogu liiget, kui nad on valitud ühes nimekirjas.

Aleksander Einseln astub kohtu ette

Tallinna linnakohus hakkab täna arutama erukindral Aleksander Einselni kriminaalasja, keda süüdistatakse võimu kuritarvitamises, kohtunikuks on Katre Poljakova. Kaitsepolitsei süüdistab Einselni selles, et ta andis oma võimu kuritarvitades kaitsejõudude peastaabi endistele ohvitseridele Manivald Kasepõllule ja Olev Salustele loa relvaküsimustega tegelemiseks, millega põhjustas olulise kahju Eesti riigi mainele.

Valimiskomisjon jaotas mandaate

Valimiskomisjon jaotas eile valimisringkondade vahel mandaadid, mille tulemusel saab Virumaa kaks mandaati eelmistest valimistest rohkem. Võrreldes eelmiste valimistega said mandaate juurde ka Tallinna Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita linnaosa ning Harju- ja Raplamaa ringkond. Varasemast vähem mandaate saavad aga Lääne-, Saare- ja Hiiumaa, Järva- ja Viljandimaa, Tartu linna ning Kagu-Eesti ringkond.

Meri õnnitles Soome presidenti

Eesti president Lennart Meri saatis eile Soome riigipeale Martti Ahtisaarile õnnitlusläkituse Soome Vabariigi 81. aastapäeva puhul, teatas STT. Pühapäevaks oli Ahtisaari saanud iseseisvuspäeva õnnitlusi 31 riigi juhilt.

Transpordiamet avab uue bussiliini

Transpordiamet avab täna koostöös bussifirmaga MRP Liinid Õismäe ja Lasnamäe vahel uue bussiliini. Bussiliin hakkab kandma numbrit 13. Autobussid hakkavad uuel liinil sõitma igal argipäeval kella kuuest hommikul kuni poole seitsmeni õhtul ja laupäeval kella poole seitsmest hommikul kuni 17.20 õhtul, kui viimane buss saabub Lasnamäele Mustakivi peatusesse.

Riigikogu jätkab riigieelarve arutelu

Riigikogu jätkab eelseisval nädalal järgmise aasta riigieelarve arutelu, kuhu on sisse viidud ka valitsuselt laekunud muudatusettepanek. Valitsuse ettepaneku järgi tuleks eelarvet kärpida 719 miljoni krooni võrra, vähendades rahandusminister Mart Opmanni sõnul esmajärjekorras riigiaparaadi üldiseid tegevuskulusid. Lisaks kärbiti valitsusasutuste majanduskulusid, sõidukite ülalpidamiskulusid ja investeeringuid. Kokku moodustavad need vähendused Opmanni sõnul ligi 439 miljonit krooni.