Tallinna politsei narkokuritegude talitus loob narkokoerte üksuse, esimene eriväljaõppega narkokoer Vilma asub teenistusse esmaspäeval. Siledakarvaline retriiver Vilma peab näitama, et selline loom on politseile vajalik. Mõtuse sõnul loodab linna narkokuritegude talitus lähitulevikus narkokoeri juurde saada.

Eesti sai viienda lotomiljonäri

Neljapäeval võitis õnnelik mängija Bingo-lotoga üle miljoni krooni, saades nõnda Eesti viiendaks lotomiljonäriks. 1 163 309 krooni võitnud pilet oli ostetud päev enne loosimist Põlva kaubamajast, kuid selle ostja ei ole veel teada, ütles Eesti Loto turundusjuht Tiiu Tammoja pühapäeval.

Auto erinumbri hind tõuseb 5000 kroonini

Kes uuel aastal tahab oma autot tähistada tavapärasest erineva numbrimärgiga, peab edevuse eest maksma 5000 krooni, samuti kallinevad 1. jaanuarist teised autoregistriteenused. Eritellimusel tehtud autonumbrid olid tavanumbritega ühes hinnas, koos riigilõivuga tuli nende eest tasuda 230 krooni.

Mereohutuse nõuded karmistuvad taas

Uuest aastast karmistusid taas mereohutuse nõuded, nüüdsest peavad kõik laevakompaniid pidama täpset arvestust reisijate nimede ja neid puudutava info kohta. Uued reeglid peavad õnnetuse korral lihtsustama reisijate otsimist ja vältima segadusi nimedega. Laevandusajakirja Lloyds List andmetel kulub aga veel vähemalt aasta, enne kui uuendused olulisematel liinidel rakenduvad.

Kohus otsustab suurmõrvari saatuse

Tallinna linnakohus otsustab täna, milline karistus määrata mitmes mõrvas süüdistatud Jüri “kalmistuvahile” Mosinale (44), süüalune ise on seni kõiki tapmisi eitanud. Koos Mosinaga on kohtu all ka Venda Aljas (36), kes süüdistuse kohaselt tappis taksojuhi ja osales veel kahes mõrvas. Süüdistaja nõuab Mosinale ja tema kaaskohtualusele Venda Aljasele tapatööde eest eluaegset vanglakaristust.