Järgmisel nädalal tuleb Eestisse kahepäevasele töövisiidile Taani välisminister Niels Helveg Petersen, kes avab Tallinnas Taani uue saatkonnahoone. Petersen ja teda saatev Taani ärimeeste delegatsioon kohtub 13.–14. jaanuaril president Lennart Meriga, peaminister Mart Siimanniga ja välisminister Raul Mälguga.

Riigikontrolli direktor on Ken-Marti Vaher

Riigikontrolör Juhan Parts kehtestas kontrolliasutuse uue struktuuri ja nimetas neljapäeval riigikontrolli direktoriks oma senise nõuniku Ken-Marti Vaheri. Ken-Marti Vaher (24) on lõpetanud 1996. aastal Tartu ülikooli õigusteaduskonna. Kuni läinud aasta augustini töötas Vaher Riigikogu põhiseaduskomisjoni nõunikuna ja seejärel riigikontrolör Juhan Partsi nõunikuna.

Tartlased kavandavat uut esindustänavat

Tartu linnavalitsus soovib kesklinnas Raekoja platsilt Riia tänavani ulatuva Küüni tänava muuta uudse jalakäijate tänava projektiga linna esindustänavaks. Linnakujundusliku eskiisprojektiga on Küüni tänav planeeritud kolmest miljöötsoonist koosnevaks keskseks Tartu jalakäijate tänavaks. Erinevate miljöötsoonide saamiseks on kavas kasutada nii püsivaid kui ka teisaldatavaid detaile.

Regina Baltica on Euroopa turvalisim

Kümneid Euroopa meredel sõitvaid reisiparvlaevu kontrollinud Lääne asjatundjad nimetasid EstLine’i laeva Regina Balticat üheks kõige turvalisemaks aluseks Euroopas. Turvalisusehinde “hea” teenisid koos Eesti laevaga veel üks Iirimaa, kaks Hispaania ja üks Poola reisiparvlaev.

Rummu vangid loodavad suhtumise paranemist

Ööpäevase näljastreigi neljapäeva õhtul lõpetanud Rummu vangla kinnipeetavad loodavad, et vangla juhtkond püüab kinnipeetavate probleemidesse edaspidi suurema mõistmisega suhtuda. “Seda on meile ülemuste poolt ka lubatud,” ütles anonüümseks jääda soovinud Rummu kinnipeetav reede pärastlõunal telefoni teel.

EME nimekirja tahab üle kümne arenguparteilase

Maarahva Erakonna (EME) valimisnimekirja pakub end üle kümne Arengupartei liikme, ütles EME büroo juhataja Jüri Järviste. Järviste märkis, et nende hulgas on ka Arengupartei endine aseesimees Maido Pajo ja juhatuse liige Alvar Ild, kes ei nõustunud Arengupartei otsusega minna valimistele oma nimekirjaga. Järvise sõnul soovib väljastpoolt erakonda EME nimekirja tulla ligi 30 inimest.

Pahvatuste korraldajad astuvad kohtu ette

Riigiprokuratuur kinnitas eile ja saatis Ida-Viru maakohtusse kolme mehe süüdistuskokkuvõtte, kes väidetavalt on seotud 1995. ja 1994. aastal Ida-Virumaal toime pandud mitme tugevajõulise plahvatusega. Kohtu alla lähevad Aleksander (40), Vladimir (35) ja Gennadi (28). Mehi seostatakse Narva Eesti Gümnaasiumis, Narva-Jõesuu linnavalitsuses ja puhkekodus Noorus aset leidnud tugevajõuliste pommiplahvatuste, Narva politseiprefekti Rein Laidi auto õhkimise ja mitmete teiste raskete kuritegudega.

Homme on telefonsides Tallinnas häireid

Eesti Telefoni teatel võib pühapäeval telefonijaama hooldustööde tõttu kella 10–14 esineda Tallinnas Lasnamäe piirkonnas telefonside häireid. Sidekatkestusi võib esineda Pae, Tuulemaa, Kivimurru, Majaka, Katusepapi, Sikupilli ja Killustiku tänava ning Peterburi tee abonenttelefonidel.