Koos Maaliiduga Koonderakonna nimekirjas valimistele mineva Perede ja Pensionäride Erakonna (EPPE) juhatus kinnitas eile oma kandidaadid ühisnimekirja. EPPE osaleb Koonderakonna nimekirjas 54 kandidaadiga, ütles erakonna esimees Mai Treial. Treiali sõnul avalikustatakse kolme erakonna enam kui 200-liikmeline ühisnimekiri kas homme või ülehomme.

TEE läheb valimistele 11 kandidaadiga

Möödunud aasta lõpus tugevatesse sisevastuoludesse langenud Tuleviku Eesti Erakond (TEE) läheb Riigikogu valimistele 11 kandidaadiga. “Leiame, et aeg on lõpetada võimumaania Eesti Vabariigis, 500 liikmega mammutnimekirjad pole tunnistus mitte erakonna tugevusest, vaid ebaloomulikust võimuihast,” ütles TEE peasekretär Raul Sillaste. TEE loodab Riigikogus saada 6–11 kohta.

Moskvas müüakse järeletehtud Balti võid

Moskva kaupluste kontrollijad on sel aastal avastanud poelettidelt nelja sorti järeletehtud võid, mis kõik olevat valmistatud Balti riikides, selgub sertifitseerimiskeskuse Rostest-Moskva andmetest. Naturaalseks koorevõiks nimetatud tooted kujutavad tegelikult endast taimsete rasvade segusid. Ühe sellise toote valmistajaks oli märgitud firma Tartu.

Piirivalve ostab 20 uut mootorkelku

Piirivalveamet alustab täna läbirääkimisi 20 uue Yamaha mootorkelgu liisinguga ostmiseks. Riigihanke konkursil osales kuus firmat, kes pakkusid viit marki mootorkelke, mille tükihinnad ilma käibemaksuta mahtusid vahemikku 81 100 – 92 000 krooni. Komisjon tunnistas edukaks Kaasik Grupi esitatud Yamaha Viking 540 III kelkude pakkumise, mis vastas täielikult esitatud tehnilistele nõuetele ning oli samas ka kõige odavam. 20 mootorkelku saadetakse Eesti–Vene kontrolljoonele ja lõunapiirile.

Kuivastu–Virtsu praam sai pommiähvarduse

Eile kell 18 sai pommiähvarduse mandri ja Saaremaa vahet sõitev praam Regula. Politsei laevast lõhkekeha ei leidnud. AS Saaremaa Laevakompanii tegevdirektori Tõnis Rihvki sõnul firma pommiähvarduse tõttu kahju ei kandnud, sest praam polnud veel Virtsu sadamast lahkunud. “Küll kandsid aga kahju kliendid, kes jäid Saaremaale jõudmisega hiljaks,” ütles Rihvk.