Linnavalitsuse ja Tartu Ülikooli koostöölepingu raames on linnavalitsuses kuni 29. jaanuarini taas praktikal Tartu Ülikooli avaliku halduse eriala tudengid – II kursuse üliõpilased. Nad tutvuvad linna ametiasutuste töö, probleemide ja tulevikuplaanidega.

Tudengite praktikaaeg linnas on 5–6 nädalat, sellest kaks nädalat tutvumispraktikat, millele järgneb tööpraktika, kus avaliku halduse tudengid teevad kokkuleppel ametiasutusega mingit kindlat tööd.

Vee kvaliteet kontrolli alla

Sellest aastast töötab AS Tallinna Vesi uue struktuuriüksusena vee kvaliteedi kontrolli talitus, mille tegevuse eesmärk on joogivee kvaliteedi juhtimise väljaarendamine. AS Tallinna Vesi avalike suhete juhi Roland Aasa teatel jälgib talitus kogu veetootmise protsessi alates toorvee hankimisest kuni valmis joogivee kasutamiseni. Roland Aas lisas, et seoses Eesti taotlusega saada Euroopa Liidu liikmeks on vaja tõsta joogivee kvaliteet tasemele, mis vastaks Euroopa Liidu nõuetele, kuigi praegused Eesti standardid seda veel ei nõua.

Vargad viisid arvuti

Ööl vastu eilset varastasid kurjategijad Nõmme sotsiaalhoolekande osakonna raamatupidamise arvuti. Osakonna juhataja Osmar-Paul Soidla ütles, et varastatud arvutit kasutati raamatupidamises pangaülekannete tegemiseks ja seetõttu sulges osakond varguse avastades kohe osakonna pangakontod. “Arvutis andmeid linnaelanike kohta ei olnud,” kinnitas Soidla.Hoonesse tungimiseks lõhkusid vargad Nõmme-Kase 12 seina 30x60 cm augu.

Selgusvanalinnapäevade logo

Komisjon valis vanalinnapäevade selle aasta logoks kahest eelmisel nädalal eelistatud konkursitööst Andres Tali kavandi, sest seda on kõige parem kasutada sündmuse tunnusmärgina, mis on pühendatud Mustpeade Vennaskonna asutamise 600. aastapäevale. Komisjoni liikme, Kesklinna asevanema Kaia Sarneti sõnul on Andres Tali logokavand uudse lahendusega. Põhimotiivina on kasutatud Mauritiuse portreed, mis on võetud vennaskonna vapilt Mustpeade maja seinal.

Jõulupreemiapesumasinaks

Linnapea Ivi Eenmaa eelmise aasta jõulupreemia eest ostetakse Mustamäe lastekodule pesumasinad aktsiaseltsilt Elmaksi Hulgikaubandus, kes tegi nelja pesumasina ostmiseks soodsaima pakkumise. Neli pesumasinat Siltal SL048X osteti 15 660 krooni eest, linnapea jõulupreemia oli pärast maksude mahaarvamist 15 984 krooni.