„Oleme Tallinna loomaia direktori Mati Kaaluga asju arutanud ning praegu julgen öelda, et tänavusel pargi juubeliaastal saame omale lõpuks luiged,“ rääkis Kadrioru pargi juhataja Ain Järve Päevaleht Online’ile.

Kadrioru park oleks võinud saada luiged ka varem, kuid pargis polnud sobivaid ruume, kus lindusid üle talve hoida.

„Nüüd on meil tekkinud võimalus linde ka talvel pargi ruumes pidada. Ei ole mõeldav, et loomaaed võtab talveks luiged, kes on harjunud hoopis teiste oludega,“ lisas ta.

Järve sõnul pole läbirääkimised luikede tiigile toimetamiseks veel väga konkreetseks jõudnud minna, kuna pargis on hetkel käsil palju pakilisi kevadtöid.

Millal täpselt kauaoodatud valged linnud Kadrioru Luigetiigile saabuma peaks pole teada.

„Luikede Kadriorgu jõudmine toimuks tegelikult vastastikkuse koostöö põhimõtte alusel. Loomaaed on huvitatud näiteks pargis olevatest põnevatest puurontidest, mida saab väga efektiivselt kasutada puuride sisustamiseks,“ rääkis Tallinna loomaia direktor Mati Kaal Päevaleht Online’ile.

„Kui Kadrioru park on konkreetseteks läbirääkimiseks valmis, siis leiame kindlasti lahenduse, et need linnud tiigile jõuaksid,“ lisas ta.

Kaalu hinnangul saab park luikede pidamisega hakkama küll. „Iseenesest pole luikede pidamine eriti keerulisem kui näiteks hanede eest hoolitsemine,“ rääkis ta.

Loomaaia direktor juhtis tähelepanu ka sellele, et oluline on ka lindude turvalisuse küsimus, sest varasematel aastatel on tiigis olevaid luiki varastatud ning ka lausa maha tapetud.