Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas esitab Vabariigi Valitsusele ettepaneku toetada Euroopa Liidu struktuurifondide vahenditega Eesti Kunstiakadeemia uue hoone ehitust, nähes selles ette ka ruumid Tallinna Ülikooli Balti Filmi- ja Meediakoolile - jaotades niisiis hoone algselt kaheks eraldi omandiks.

"Tulevikus pooldan ka kahe kooli juriidilist ühendamist," sõnas Prantsusmaal töölähetuses viibiv Lukas. Ministri sõnul Tallinna Ülikool tema pakutud kompromissettepanekut ei toeta. "Kui 215,5 miljonit krooni jagada mõlema kooli õppehoonete jaoks, ei ole ma kindel, et realiseeruks kumbki projekt. Lõpliku otsuse teeb valitsus ning kui Tallinna Ülikool sellega ei soostu, tuleb välja kuulutada uus taotlusvoor," selgitas Lukas.

"Haridus- ja teadusministeerium lähtub kompromissi pakkudes kõrgkoolide, teadus- ja arendusasutuste infrastruktuuri investeeringute programmi eesmärkidest, vajalikust rahastamise mahust, sisseastujate arvu vähenemise prognoosist tulevikuks ning ühe õppekoha maksumusest, mis on erinevatel erialadel erinev," teatati ministeeriumist.