“Telefon oli tal olemas ning ma ei näe mingit põhjust, miks peaks sotsiaaltöötajal olema autos GPS-seade, millega sõidetakse Euroopa kiirteedel,” ütles Pikner, kelle sõnul on Kukk soetanud otseselt oma tööga mitteseonduvaid seadmeid selleks mitte ette nähtud vahenditest ehk siis valla sotsiaalrahadest, kirjutas Oma Saar.

Samas loeb 2009. aasta riigieelarve seletuskiri sotsiaaltoetuste või -teenuste osutamise kuludeks ka administreerimiskulutused, mis kaasnevad toetuste või -teenuste osutamisel.
“Näiteks täiendavate töötajate tööle võtmine, täiendava töökoormuse hüvitamine sotsiaaltöötajatele või töövahendite (arvutid, kladed, paber, auto jms) soetamine,” on kirjas.

Omavalitsuste sotsiaalalal ongi nii kogu aeg käitutud, kinnitas mitu valla sotsiaaltöötajat, kellest ühe sõnul võiks kõikide valdade sotsiaaltöötaja lahti lasta, kui tööga seonduvate asjade muretsemist pahaks pannakse.


“Vana telefon läks katki ning EMT esinduses soovitati parandamise asemel uus osta,” vastas Kukk küsimusele, miks ta pidas vajalikuks telefoni ja GPS-seadme muretsemist, lisades, et ostis fotoaparaadiga telefoni seetõttu, et keeruliste juhtumite puhul oli vaja sündmus kohe jäädvustada.
GPS-seadme muretsemist oli sotsiaaltöötajatele aga soovitatud koolitustel ning Kuke sõnul on päris paljudel see ka olemas.