Loomaia töötaja Anne Saluneeme sõnul nägid loomaaiatöötajad lumeleopardi poegi esimest korda alles sellel nädalal. "Esimesel nädalal ei lase ema kedagi ligi," ütles Saluneem.

Praeguseks on pimedate ja kurtidena sündinud lumeleopardi poegadel silmad ja kõrvad juba avanenud. Poegade ema Rembo, kes toodi Tallinna loomaaeda Riiast, on siin elanud kaheksa aastat. "Kuus aastat tagasi oli Rembol esimene poeg, kes aga suri pimesoolepõletikku," rääkis Saluneem.

Loomaaia teine emane lumeleopard on sünnitanud ja üles kasvatanud kolm poega. "Ka äsja sündinud leopardi poegade isa on Tallinna loomaaias sündinud ja üles kasvanud," täpsustas loomaaia töötaja.

Saluneeme sõnul sarnanevad vastsündinud lumeleopardipojad oma vanematele. "Neil on samasugune hallitäpiline kasukas," märkis ta.

Lumeleopardide poegimine loomaaedades on väga haruldane. "Kuna leopardid on kõrgmäestike loomad, siis on loomaaias väga raske luua neile samaväärseid tingimusi," tõdes Saluneem. Samuti on leopardid väga valivad paarilise suhtes.

Punasesse raamatusse kantud lumeleopardid elavad Kesk- ja Sise-Aasia kõrgmägedes. Looduses on neid säilinud umbkaudu 5000 isendit, Euroopa loomaaedades elab praegu 200 isendit.

Saluneeme ütles, et kevadel sünnib loomaaias palju uusi loomi ja ka linde. Poeginud on suurkudu, antiloobid, naarits, kulaan, kaljukitsed, kääbuskitsed, rebased, ilves, ameerika ja euroopa piison, poegi oodatakse kängurudelt.

Linnumajas võib näha 3 pelikani, ühte kurepoega, 2 kalju- ja ühte stepikotka poega.

EPL