Tegemist on põhjaliku veemajandusliku hinnanguga globaalses kontekstis, tuues esile nii parimaid praktilisi lahendusi kui sügavat teoreetilist analüüsi. Töö on illustreeritud sadade vajalike kaartide, indikaatorite ja illustratiivsete materjalidega ja peaks olema tõhusaks infoallikaks paljudele huvilistele üle kogu maailma.

"Eesti ülesandeks foorumil oli hankida uusi teadmisi veemajanduse erinevates küsimustes ning leida võimalusi meie teadmiste edasiandmisse uutesse rahvusvahelistesse initsiatiividesse ja projektidesse," selgitas Eesti delegatsiooni liige, keskkonnaministeeriumi keskkonnakorralduse asekantsler Harry Liiv.

Maailma veefoorum, mille seekordseks peamiseks teemaks oli "Kohalikud tegevused kui globaalsed võimalused", on suurim veeteemat komplekselt käsitlev üritus maailmas, mis toimub iga kolme aasta tagant, rõhutamaks vee kui eriti tähtsa loodusvara olemust, selle kasutamist ja kaitset, tehes seda kõiki võimalikke osapooli haarates. Seekordsel üritusel osales erineval moel 19 800 osavõtjat, 320 organisatsiooni ja 149 riiki.

Järgmine taoline üritus toimub 2009. a. Istanbulis.