„Viimasel minutil muusikute poolt valitud lennumarsruut tõstis reisi hinna neljakordseks ja praegu majanduslikult niigi keerulisel perioodil pole selline eelarve muutus lihtsalt võimalik,” põhjendas Maailmaküla korraldaja Paul Pihlak. „Vabandame Kusturica-huviliste ees, kinnitame, et soovijad saavad oma piletid tagasi müüa, samas aga kutsume teistele põnevatele koosseisudele kaasa elama.”

Pihlak ütles Päevaleht Online’ile, et ansambli kohale lennutamine viimasel hetkel ostetud piletitega oleks läinud maksma natuke üle 12 000 euro. „Nad ei suutnud otsust siia tulla langetada varem, vaid tegid seda nüüd paar päeva enne kontserti. Lennupileti hinnal on aga suur vahe, kas need broneeritud mõistlikul ajal või viimasel minutil,” sõnas Pihlak.

Lootust, et Tallinn 2011 eelarvest oleks võimalik midagi juurde saada, ei ole Pihlaku sõnul selles maailmas olemas. „Kes tahab sealt raha saada, peab hakkama küsima poolteist aastat varem. Minna ootamatult, et vabandage, meil on veel vaja 200 000 krooni…ei, niisuguseid asju päriselus ei ole,” tõdes ta.

Aga äkki on Tallinn 2011 olemas mingi ootamatute kulude fond, kust saaks abi? „Ei ole naljakamat küsimust kuulnudki. Ma küsin poolteist aastat, et samasugust 200 000 krooni saada ja kirjutan kümneid ja kümneid pabereid selle kohta. Et hoobilt ühe kõne peale midagi antaks, seda ei juhtu,” ütles Pihlak.

Tema sõnul Kusturicale kavasse asendajat ei tule ja see päev Maailmakülas jääb lihtsalt hõredamaks.