“Politsei toetab meie liikumist, samuti Pirita linnaosavanem,” kinnitas Peterkop.

PATRULLID PELETASID KURJATEGIJAD MINEMA. Tema sõnul alustaid Maarjamäe mehed patrullimisega juba paar aastat tagasi. “Siis toimis kõik hästi, vargused ja kuritegevus Maarjamäel vähenesid, ja patrullimine jäi soiku,” rääkis Peterkop. “Nüüd on aga kuritegevuse tase meil jälle suurenenud, ja septembrist asume jälle tööle,” kinnitas ta.

Oma nõusoleku öiseks patrulliks on praeguseks andnud 47 meest. “Liitudes tuleb arvestada, et kuus tuleb ikka üks magamata öö vastu pidada,” nentis Peterkop.

“Patrull kestab tavaliselt neli-viis tundi, näiteks öösel kaheteistkümnest hommikul viieni,” rääkis ta.

“Ühes ekipaažis on kaks meest, kes sõidavad öö läbi Maarjamäe vahel ringi, ja kui midagi kahtlast näevad, käituvad vastavalt olukorrale, ütles Peterkop. “Kui näiteks mõnel tänavanurgal seisab kahtlase välimusega noortekamp, astume neile viisakalt ligi, tutvustame ennast, ja küsime, kas saab aidata kuidagi, või et mida nad seal ootavad,” kirjeldas Peterkop.

“Kui nad on purjus, või hakkavad niisama ülbitsema, kutsume politsei või Falcki patrulli,” rääkis Peterkop. Tema sõnul soovitas Falcki teeneid kasutada ka politsei, sest politseipatrullidel on reeglina käed tööd täis mõnes linna kriminaalsemas piirkonnas, Maarjamäe patrullid vastavad sageli näiteks Lasnamäe väljakutsetele.

“Kui aga märkame mõnda kuritegu, astume ise vahele, kui jõud üle käib, peame pätid kinni ja anname vastu nina ka, kui aga on näha, et hammas peale ei hakka, kutsume jällegi abi,” rääkis Peterkop.

HARILIK NAABRIVALVE ERAMURAJOONI EI SOBI. Tavaline naabrivalve süsteem Peterkopi sõnul eramajade rajoonides hästi ei toimi. “Naabrivalve on väga hea kortermajades, kus memmed peavad õue pargitud autodel silma peal, ja vaatavad et keegi naabri ukse kallal ei murraks,” rääkis Peterkop.

“Kui aga eramajade rajoonis öelda naabrile, et näe, ma lähen paariks nädalaks ära, ja pea mu majal silma peal, siis naaber räägib sellest omakorda veel kellelegi ja niimoodi külatelefoni mõõda jõuab info ka pättideni,” nentis Peterkop.