Instituut teatab, et puude haigustekitajate määramisel ja kahjustuste hindamisel EMÜ metsanduse- ja maaehitusinstituudi professorist Märt Hansost pädevamat spetsialisti Eestis pole ning tema kompetentsuse kahtluse alla seadmine on õigustamatu.

EMÜ metsanduse- ja maaehitusinstituudi direktori Paavo Kaimre sõnul on Märt Hanso näol tegemist Eesti dendropatoloogia alal tippteadlasega, kes on laialt tunnustatud ka rahvusvahelisel tasandil.

“Professor Hanso on oma pika teadlasekarjääri jooksul uurinud väga erinevaid  puudel esinevaid seeni. Suur osa puudel esinevatest haigustest, sh. tüve- ja juurte mädanikud on aga põhjustatud just patogeensetest seentest," ütles Kaimre.

Oleme seisukohal, et puude haigustekitajate määramisel ja kahjustuste hindamisel Märt Hansost pädevamat spetsialisti Eestis pole, sõnas Kaimre.

Märt Hanso teostatud Vanapargi dendropatoloogilise ekspertiisi kompetentsuse kahtluse alla seadmine Eesti Dendroloogia Seltsi presidendi Aino Aaspõllu poolt 20. märtsi Eesti Päevalehes, on õigustamatu,” lisas Kaimre.

Aastal 2002/2003 Vanapargi alleed uurinud  Märt Hanso  sõnul on  Vanapargi puud  füüsilise vanuse piiril ning praktiliselt 100% tüvemädanikest haaratud: “Kõnealusel alleel puude säilitamine esimese katastroofini on vastutustundetu," ütleb Hanso ekpserthinnang.