Madala veetaseme tõttu jäid täna hommikul ära reisid, mis pidid Rohukülast väljuma kell 6.30 ja Heltermaalt kell 6.30 ja 8.30, teatas OÜ Väinamere Liinid. Lisareisid Sõrult kell 11 ja Triigist kell 12.30, kus kehtivad ka Heltermaa-Rohuküla liini tänased piletid.

Triigi - Sõru liinil on graafikujärgsed väljumised Sõrult 8.15, 17.30 ja Triigist 9.30, 19.00. Täiendavad reisid Sõrult 11.00, 14.00 ja Triigist 12.30, 15.30 toimuvad juhuk kui laevaliiklust Rohuküla - Heltermaa vahel ei taastu.

Olemasolevate Rohuküla - Heltermaa liini piletitega saab sõita läbi teiste liinide. Hiiumaale sõita soovijad ostavad saavad Virtsust ostetud piletiga sõita ka Triigist Sõrule. Hiiumaalt mandrile sõita soovijad saavad Sõrust väljuvalt parvlaevalt Kõrgelaid ostetud pileti ettenäitamisel sõita ka Kuivastust mandrile.

Täna varahommikul oli veetase Heltermaa - Rohuküla liinil 55 sentimeetrit alla 0-taseme. Kriitiline tase, millega laevaliiklus saab liinil toimuda on vähem kui 49 sentimeetrit alla nulli.

Kella 8 seisuga oli veetase veel languses. Veetaseme järsk langus on tingitud idakaare tuultest Väinamerel. Ilmaprognoosi kohaselt hakkavad ilmaolud muutuma täna õhtuks, millega võib eeldada veetaseme languse peatumist ja loota laevaliikluse taastumist.

Raskendavaks asjaoluks on ka liikuma hakanud jäämassid, mis on kuhjumas Heltermaa sadama sissesõiduteele.