Narkomaan ja musklimees

Taavi Tellis töötab Viljandi Sikuti advokaadibüroo Tallinna esinduses juristina. Sikuti advokaadibüroo sai tuntuks legendaarsete vendade Voitkade kaitsmisega. Tellise nimi ilmus aga ajakirjanduse veergudele möödunud suvel, kui kaks Tallinna kuritegeliku maailma liidrit Oleg Lvov ja Hubert Hirv soomlaselt Seppo Tervoselt restorani Raeköök üle lõid. Hirve ja Lvovi huve esindas Tellis ka Metropoli ülevõtmisel.

Lisaks esindas Tellis väidetavalt Linnuvabriku grupeeringu liikmeid vendasid Berge ning Maksuametilt 15 miljonit krooni välja petnud ametnikke.

Tellise kadumise tagamaad on teadmata. "Pärast seda, kui Taavi oma naisest lahku läks, hakkas ta kõvasti triipu panema," räägib üks meest tundnud inimene. Neid väiteid kinnitab ka politsei.

"Me arvasime, et ta tarvitab ka steroide, sest sai niivõrd lühikese ajaga nii suure muskli," räägib kadunud juristi isiklikult tundnu. Tellis oli Eesti kulturistide seltsi tähtis tegelane.

Elavate kirjas ei ole

"Büroos olevate asjadega ei saa tema kadumine olla seotud, tal ei olnud selliseid asju, mille pärast võiks probleeme tekkida," lausub Tellise ülemus Mart Sikuti. Sikuti sõnul nägid tema büroo töötajad Tellist viimati 26. juulil Pärnus. Päev varem oli Taavi oma ülemusele helistanud ning öelnud, et läheb puhkusele ja kuna tal Tallinnas niikuinii midagi teha pole, sõidab ta Pärnu.

"Oleks ta Eestist ära sõitnud, oleks ta sellest kindlasti kas mind või vähemalt kedagi büroos informeerinud. Tean, et piiril ei ole tema riigist lahkumise kohta märget," lükkab Sikuti ümber politsei oletuse selle kohta, et mees võib olla Eestist lihtsalt ära sõitnud.

"See on raskesti uuritav asi ja ma ei tahaks sellest eriti rääkida. Tulin just praegu Tallinnast, käisime uurijaga Taavi kontoris ja püüdsime sisse saada ka tema korterisse Lasnamäel, kuid seda, kellega ta korterit jagas, polnud kodus," räägib Taavi Viljandis elav isa teisipäeva õhtul. Möödunud reedel, pärast seda, kui Taavi auto metsast leiti, kirjutas isa Viljandi politseile poja kadumise kohta avalduse. Teisipäeval edastati see Harju politseile, kus noormehe kadumise kohta avati tagaotsimistoimik.

Politsei oli teisipäevaks suutnud kindlaks teha, et Tellist nähti viimati 28. juulil, sellest ajast saati puudub tema kohta info.

"Ta käis Flexeris trennis ja puutus seal igasugustega kokku," lausub pealinna asjadega kursis olev isik.

Enamik politseinikke, kes Tellise tegemistega kursis, kahtlevad, kas noormees enam elavate kirjas on.

Meelis Hiiob