Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul võib Tallinna kesklinnas märgatav liiklustiheduse hõrenemine olla seotud majanduslangusega. „Näiteks peredes, kus on kaks autot, on ühest loobutud ja kui liiklustihendus väheneb kasvõi 10%, siis annab see juba tunda,“ ütles Mutli Päevaleht Online’ile.

Abilinnapea sõnul on Tallinna ühistranspordi sõitjate arv ja piletitulu sellevõrra veidi kasvanud, ent veel mitte väga märgatavalt. „Eelmise poolaasta piletitulu laekumine oli pisut üle plaani, aga selle aasta esimene poolaasta peaks selle tendentsi selgelt ära näitama, et inimesed on hakanud autodest loobuma,“sõnas Mutli.

Jaanus Mutli sõnul võib kesklinna ummikuid vähenemine tuleneda ka sellest, et autojuhid on lõpuks harjunud Vabaduse platsi sulgemisega ja leidnud endale alternatiivsed sõidumarsruudid.

Sama meelt on ka Põhja prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht juhtivkonstaabel Elari Kasemets. "Ummikute vähenemise ja liikluse üldise parenemise põhjuseks Tallinna kesklinna piirkonnas võib olla see, et inimesed on Vabaduse platsi sulgemisest tingitud liikluskorraldusega lõplikult ära harjunud," ütles Kasemets. 

Vabaduse plats ja Kaarli puiestee suleti liikluseks möödunud aasta juunikuus.