„Lugenud hr Tõnis Paltsi artiklit „10 hoopi kriisi alustalade pihta“ ning tema poolt toodud ettepanekuid jäi mulje, et tegemist on majanduse põhitõdesid mittetundva juhusliku kodanikuga, mitte tuntud ettevõtja ja poliitikuga,“ kommenteeris Püss Päevaleht Online’ile.

„Vastupidi tema poolt tehtud kriitikale, et majandusfoorumitel püstitatakse ainult loosungeid, teeb ta ise sama,“ jätkas ta.

„Selliste konkreetsete ettepanekute, nagu ta enda poolt toodud „loosungeid“ nimetab, püstitamisel peaksid need tuginema kindlasti konkreetsetele majanduslikele analüüsidele, mille tulemused näitavad, kas ettepanek on ikka realiseeritav ning Eesti majandust soovitavas suunas edasiviiv,“ sõnas Püss.

„Tundub, et sellised reaalmajanduses toimivad ettepanekud Paltsi artiklis puuduvad ning toodud mõtted võivad pigem takistada Eesti majanduse arengut kui seda edasi viia,“ leidis ta.

Tõnis Palts avaldas tänases Eesti Päevalehes mõtteid selle kohta, kuidas Eesti majanduskriisist välja tuua. Ühe lahendusena rääkis ta kohalike töötute Soome suunamisest ning neile ka selle eest kompensatsiooni maksmisest. Samuti võiks tema hinnangul kaaluda ka metsatööstuse aktiveerimist, kaotades tulumaks erametsade müügist saadavalt tulult.