Tallinna vastne peaarhitekt ütles linnavalitsuse pressikonverentsil, et suure osa tema töö ettevalmistamisest on linnaplaneerimise amet juba viimase kolme aasta jooksul ära teinud.

„Siiski muutub lähitulevikus palju. Teadvustame probleeme valglinnastumisega. Planeerimine ei saa toimuda vaid ühe omavalitsuse piirides. Tallinna puhul tähendab see kogu regiooni tervikarenguga arvestamist. Seega peame vaatama 40-50 kilomeetri raadiuses ka linna ümbrust,“ märkis Mänd.

Männi sõnul on väga oluline, et linnaosad ei konkureeriks kortermajade ehitamises naabervaldadega, mis Tallinna piirile jäävad, sest see tooks endaga kaasa mõttetuid kulutusi infrastruktuurile ja ühistranspordile.

„Väga tähtis on arendada Kesklinna ja Põhja-Tallinna piirkondi- eriti viimast, kuna see on tähelepanust kõrvale jäänud. Samas on tegemist väga suure potentsiaaliga linnaosaga,“ lisas Mänd.

Seni oli linnaplaneerimise ameti juhataja ka linna peaarhitekt, kelleks oli selle aasta veebruarini Ike Volkov. Mai keskel otsustas linnavolikogu lahutada ametikohad ning neid ülesandeid hakkavad täitma senise ühe asemel kaks ametnikku.

Senise üldplaneeringute teenistuse direktori Endrik Männi kinnitas linnavalitsus ametisse tänasel istungil. Linnaplaneerimise ameti juhataja kohale saab avaldusi esitada veel 25. augustini.