„Relv on vaba mehe tunnus,“ ütles brigaadikindral Alar Laneman võistluste avamisrivistusel. „Relva käsitlemine eeldab distsipliini ja korrektsust, hea lasketulemus aga püsivust ja järjekindlust.“

Brigaadikindral Lanemani sõnul koorub võistluse juhendist välja suund suurema praktilisuse poole. „Lahinguväljal või kriitilises olukorras ei ole üldjuhul niivõrd oluline üks täpne lask kümnesse kolme minuti jooksul vaid kiire ja täpne tuli pingelises olukorras.“

EROK üheksandad karikavõistlused laskmises motoga “täpsus ja kiirus” korraldatakse Männiku lasketiirus, võistlusel osaleb 32 nelja liikmelist võistkonda kaitseväest, Kaitseliidust, Eesti Reservohvitseride Kogust ja välisriikidest.

Laskevõistlusel selgitatakse parimad laskjad automaadist Galil, täpsuspüssist Galil Snaiper, püstolist Heckler&Koch USP ning püstolkuulipildujast Mini-Uzi. Põnevust ja pinget lisab individuaalne ja võistkondlik practical shooting harjutus.

Eelmisel aastal võttis võistlusest osa 25 võistkonda, nende hulgas reservohvitserid Poolast viie võistkonnaga, Lätist kahe võistkonnaga ning Leedust ja Soomest mõlemad ühe võistkonnaga. Lisaks mitmele Eesti reservohvitseride kogu liikmetest moodustatud võistkonnale osales ka kaitsejõudude peastaabi esindus.