Loomaaia teadussekretär Tiit Maran ütles, et uuringutulemuste tutvustamisel kohal käinuna on talle selge, et sellele uuringule pole mõtet reageerida ega Eesti-poolset vastust koostada, kuna ta tutvus enne uuringutulemuste avalikustamist ka teiste riikide loomaaedade kohta tehtud järeldustega ja selgus, et Eesti kohta tehtud järeldused olid sealt maha kopeeritud, seda kuni kirjavigadeni välja, vahendas Delfi.

Kui see arutluse alla tuli ja uuringu tegijatelt küsiti, kas on võimalik kõige elementaarsemad faktivead ära parandada, siis öeldi, et ei saa, sest materjal on juba trükis.

"Uuringu läbiviija ei ole Euroopas kuigi aktsepteeritav, aruanne on koostatud nii ebapädevalt ja kallutatult. Tegelikult on kahju - loomakaitsjad võiksid olulist rolli mängida loomaaedade õigele teele suunamisel ja nendega koostööd teha, kahjuks see organisatsioon ei tee seda ja sellega kahjustab vaid loomakaitsjate mainet," nentis Tiit Maran ja lisas, et ka Eesti loomakaitse selts võiks oma koostööpartnereid paremini valida.