Marina Linteri sõnul puhkas Dmitri koos tema ja kahe lapsega oma kodus ning mees läks kella 10 paiku prügi ära viima, kui kohtas trepimademel politseinikke. Ligi 10 korravalvurit surusid koduperemehe tagasi korterisse, ütles Marina Linter nädalalehele Den za Dnjom.

Dmitri käed pandi raudu, Marinal väänati käed selja taha ning keelati korteris ringi liikuda. "Ma ei tohtinud isegi kolmekuust last rahustada."

Läbiotsimise käigus konfiskeeriti Linteritelt kaks mobiiltelefoni, fotoaparaat ja laptop.

"Mingeid provokatiivseid dokumente või videosalvestisi abikaasal pole. Aga sõnade eest vangi panna ei saa," rääkis Marina. Naine väitis, et politseinikud ei jätnud talle arestiprotokolli koopiat, milles on märgitud, et tema abikaasa olevat osutanud politseinikele vastupanu. Kella 13 paiku viidi Dmitri kodust välja teadmata suunas.

Kella 15 paiku teatasid Marinale tuttavad, et Dmitri on viidud Põhja-Eesti Regionaalhaigla Mustamäe korpusesse. Keegi levitas kohe kuulujuttu, et Linter kaebas pohmelli, mida Marina eitas kategooriliselt, sest alkoholi tarvitamist, nagu ka ka suitsetamist ja lihasöömist, keelab tal religioon.

Haiglasse läksid Linteri ema ja kasuisa, kes Marina sõnul nägi, kuidas kasupoega viidi tagapääsust elektrišokiga “toetades”. "Dmitri oli nagu juurvili, ei saanud aru, kus ta on ja mida temaga tehakse," tsiteeris Marina abikaasa kasuisa sõnu.

Arst, kelle nime ei suutnud Marina meenutada, keeldus abikaasa tervisest andmeid esitamast, viidates patsiendi andmete konfidentsiaalsusele. Marina väitis, et vastavalt kell 15.15 ja 16.20 tehtud analüüside väljatrükkidele oli Dmitri keha mingi psühhotroopse ainega üleküllastatud.

Marina kinnitusel teab ta aine nimetust, kuid ei tahtnud seda avalikustada.

Haiglas viibunud Dimitri Klenski teatas Den za Dnjom-ile, et tema andmetel viidi Linterit tagaväljapääsust invaliidiratastoolis.

Marina Linter väitis veel, et tema abikaasa pole millestki süüdi ning lahkus Tõnismäelt 26. aprillil veel enne rahutuste algust. Naine sõnul oli ta temaga politseiahela ning protestijate vahel alates 18.30 kuni 20.00.

Temaga koos olid lapsed, seetõttu otsustas Dmitri kesklinnast lahkuda, mõistes, et olukord läheb varsti kontrolli alt. Tulnud koju jalutasid abikaasad veidi lastega hoovis ning enam tänavale ei läinud.

"Rahvast kihutas üles Maks Reva. Seda on näha videosalvestitelt, mida transleerisid uudistekanalid. Minu abikaasa pole milleski süüdi," väitis Marina.

Den za Dnjom märkis, et ülaltoodu on suures osas kirjutatud Marina Linteri sõnade järgi, kes korduvalt lubas Den za Dnjom-ile esitada ümberlükkamatud tõendid. "Paraku pole ajakirjanik saanud pr Linterilt ei dokumente ega võtmetegijate (juristide, arstide jt) nimesid. Nendeta meenutab “Notšnoj Dozor-i” liidri kinnipidamise lugu spiooni-melodraamat," mä'rgib loo autor.