Maripuu rääkis täna Kuku raadio saates „Ministri vastuvõtt“, et seksuaaltervise liidu hinnangul suurendab abortide rahalise toetuse kaotamine vaid ebavõrdsust ühiskonnas.

„Legaalse abordi kättesaadavuse piiramine viib illegaalse abordini,“ ütles Maripuu ning lisas, et igal aastal sureb maailmas vähemalt 67 000 naist raseduse nö nurgataguste katkestamiste tõttu.

Sotsiaalministri arvates tuleks abortide piiramise asemel hoopis rõhuda ennetustegevusele, mis tähendab, et terviseõpetus tuleb muuta koolides kohustuslikuks aineks. Seksuaalkasvatusega tuleks alustada juba lapseeas.

„Usun, et iga naine, kes võtab vastu selle otsuse, teeb seda väga tõsiselt analüüsides,“ kinnitas Maripuu, et aborte päris ära keelata ei ole õige.
Ta tõi näiteks ka väga madalate raseduse katkestamiste arvudega Hollandi ja Põhjamaad, kus ometigi kehtivad tegelikult väga liberaalsed seadused.

Eesti lastevanemate liit, Elukultuuri Instituut ja Noored Konservatiivid esitasid septembris õiguskantslerile avalduse eesmärgiga algatada ühiskonnas arutelu meditsiiniliste näidustusteta abortide riikliku rahastamise üle.