Umbusaldamise poolt hääletas 35 riigikogu liiget ning vastu oli 51. Opositsiooni esitatud umbusaldusavalduse all seisis algselt 40 allkirja.

Maret Maripuu teatas pärast umbusaldusavalduse läbikukkumist, et kavatseb 23. veebruaril ise tagasi astuda. Enne seda loodab minister tekkinud probleemid likvideerida. Maripuu avaldas lootust, et tema järglasele saab osaks veidi rohkem mõistmist.

"Minu töö sotsiaalministrina on olnud kantud eesmärgist muuta kohati nõukogude aega meenutav lausaline ja raiskav sotsiaalsüsteem selliseks, et abi jõuaks tõeliste abivajajateni. Teadsin ministriametit vastu võttes, et kerge ei saa see ülesanne olema. Aga usun, et ilma kohmakat sotsiaalsüsteemi muutmata jääb meie riik lähiajal hätta," rääkis minister.

"Kui meie – ma mõtlen siin meid kõiki: poliitikuid vasakul ja paremal pool saali, rõdule kogunenud meediat ja teisel pool tele- või arvutiekraani istuvaid inimesi - ühine eesmärk on teha lõpp majanduslangusele ja minna üle eurole, siis on sotsiaalreformid vältimatud."

Reformierakonna fraktsiooni esimees Keit Pentus ütles enne hääletuse algust, et opositsioon ei ole peale isiklikust vihast ajendatud kriitika välja käinud ühtegi konstruktiivset ettepanekut probleemide lahendamiseks.

Pentus tunnistas, et uue süsteemi mittetoimimine oli viga, kuid Reformierakond toetab siiski alustatud reforme sotsiaalministeeriumis ning hääletab seetõttu ka ministri umbusaldamise vastu.