Maripuu arvates on lubamatu, kui ametnik saab rikkumisele tähelepanu juhtida vaid ise seadust rikkudes.

„Miski on siin ühiskonnas viltu, kui inimene juhib konkreetsele rikkumisele tähelepanu, aga saab seda teha ainult ise seadust rikkudes. Soovin ülevaadet ja analüüsi ministeeriumi valitsemisala asutustele pandud ülesannete täitmisest. Meie eesmärk on tagada tõhus juhtimise ja kontrolli mudel. Kas me vajame selleks seadusemuudatusi, peame inimesi koolitama või struktuuriüksuseid ümber vaatama, peab selguma analüüsi käigus,” ütles Maripuu.

Sotsiaalministeeriumi kantsler Maarja Mändmaa sõnul julgustab kõiki ametnikke pöörama tähelepanu puudustele, mis on seotud kodanike heaolu ja riigile pandud ülesannete täitmisega. „Inimesed peavad olema kindlad, et nende isikuandmed on kaitstud. Kuna sotsiaalministeerium valmistab ette e-tervise seadust, siis vaatame kogu tervisevaldkonnas üle, kuidas isikuandmetega ümber käiakse,” sõnas Mändmaa.

Mardna juhtis „Pealtnägija” saates tähelepanu probleemile, et põhjendamatult kirjutatakse välismaalastele retsepte. Tervishoiuameti peadirektor määras Peeter Mardnale noomituse delikaatsete isikuandmete töötlemise nõuete rikkumise eest.