Pärnu Mark Soosaar teatas eile, et tõstab Chaplini kunstikeskusest välja Pärnu Päikeseraadio, sest neil on maksmata kolme kuu rent. Mark Soosaar ütles, et lõpetab Pärnu Päikeseraadioga rendilepingu, sest raadiojaam võlgneb kunstikeskusele 169 341 krooni. “Ruumid peavad olema vabastatud 9. novembriks,” kirjutas Soosaar Päikeseraadiole saadetud teates.

Soosaar lubas, et võla tasumisel võib Päikeseraadio ruumidesse edasi jääda, kuid siis tehakse uus rendileping.

Seni kehtinud leping aktsiaseltsi Chaplin ja Päikeseraadio vahel oli rentnikule ülisoodne ning oleks kehtinud kümme aastat.

Päikeseraadio tegevjuht Raili Treesi väitel on Soosaare öeldud summad liialdatud ja lisas, et Päikeseraadiol oli kavas ammugi uutesse ruumidesse kolida.

Võlg Chaplini keskusele pole Pärnu Päikeseraadiol ainuke. Rahapuudusel ei osteta enam teenust uudisagentuuridelt BNS ja ETA. Eesti Post ei saada enam ajalehti, sest sinnagi ollakse võlgu. Möödunud kuul lülitas Eesti Telefon võla tõttu välja raadiojaama telefonid.

Saamata jäänud palkade pärast ajakirjanduse poole pöördunud uudistetoimetaja Ülle Hallik ja toimetaja Lauri Laos said pärast artikli ilmumist koondamisteate ja lõpuks ka palgaraha.

Kahjumiga töötav Päikeseraadio on võlgu paljudele firmadele. Juba mitu kuud ületavad võlad igakuise reklaamikäibe, mis on kunagiselt 200 000 kroonilt vähenenud 18 000 kroonile.

“Me investeerime rohkem tulevikku kui minevikku,” vastas Raili Trees küsimusele, kas Pärnu Päikeseraadio on majanduslikes raskustes. “Kõik probleemid lahenevad lähiajal,” vihjas Trees uutele võimalikele investoritele.