Marrandi sõnas Päevaleht Online’ile, et tema lahkumine Rahvaliidust oli vaid aja küsimus, kuna oma kavatusest oli ta avalikkust juba ammu teavitanud. Viimaseks piisaks sai Viljandimaa Rahvaliidu noorte soov Marrandi erakonnast välja visata.

„See noorte asi sai lõplikuks ajendiks, et aitab küll. Liiatigi on ka erakonna esimehe kohustetäitja Arvo Sirendi öelnud, et read peavad puhastuma. Ega kuulumine Rahvaliitu on pärast kongressi niikuinii olnud vaid formaalne, sest suunavaidlus kahe valiku vahel oli põhimõtteline,” lausus Marrandi.

Edasisi plaane ei soostunud Marrandi täpsemalt avalikustama, kuid lisas, et ilmselt teatatakse otsusest koos veel mõne praeguse Rahvaliidu fraktsiooni liikmega. „Ma arvan, et me teeme lähiajal suhteliselt ühesugused otsused, ei ole mõtet negatiivust ükshaaval tekitada,” sõnas ta ja lisas siiski, et üks väga realistlik variant on liitumine sotsiaaldemokraatide erakonnaga.

Marrandi sõnul on Rahvaliidu fraktsiooni tegevus alates eilsest sisuliselt lõppenud, sest senine esimees Mai Treial tahtis sellelt kohalt tagasi astuda. „Keegi ei soovi sellises olukorras fraktsiooni juhtida ja seega ei suudetud uut esimeest valida. Treial jällegi ei suutnud fraktsiooni tööd niimoodi korraldada, et see oleks vastuvõetav olnud,” selgitas Marrandi.