"Tulevikku saab sellel erakonnal olla just nimelt läbi avatuse, rohkemate debattide erakonna sees tulevikuarengute üle, ja imagoloogiliselt peab erakond muutuma," rääkis Marrandi ETV hommikusaates "Terevisioon".

Marrandi sõnul ei maksa reitinguid üle tähtsustada, kuid samas ei saa silmi ka tegelikkuse ees kinni panna - reiting on kehv ja maine ka.

"Ma julgen öelda, et kogu selle pooleteise aasta jooksul, mil mina olen olnud esimees, me oleme üsna palju tööd selle nimel teinud, et erakonda ennekõike sisemiselt muuta," rääkis Marrandi. "Sest ilma sisemiste muutuste ja arusaamiseta ei ole võimalik ka väljapoole tulemust saavutada."

"Tegelikult üks põhjuseid, miks meil kehvasti läks, ongi see, et liialt vähe oil neid arutelusid," nentis Marrandi. "Vaidlused olid pikaajaliselt pidamata, liiga väike otsustajate ring oli ja täna enam sellist olukorda ei ole."

Marrandi tunnistas, et tema tegevus on erakonnas tekitanud pingeid ja vastasseisu, kuna muutuste protsessid on üsna keerulised ja sünnitavad erinevaid arvamusi.

Laupäeval toimub Pärnus erakonna kongress, millel valitakse ka uus esimees.