Ma olen murelik selle pärast, kui halvasti on hooldatud Tallinna haljasalad. Kindlasti ei ole Tallinna haljasalade hooldamatusele lahendus see, et likvideerime nad ära ja ehitame sinna parklad.

Olen väga mures ka linna sellise poliitika pärast, et väga kergekäeliselt on lastud omanikel vanu puumaju lammutada ja rajada nende asemele parklaid. Tallinna kesklinn näeb linnaruumina väga kehv välja, sest kogu aeg on majad puudu ning nende asemel on ajutised parklad.

Lääne-Euroopas on vana linnaehituslik praktika, et lammutusloaga käib kaasas uue maja ehitamise kohustus ehk vana maja võib ära lammustada ainult siis, kui koheselt algab uue hoone ehitus.

-Linn kavandab suuremat osa neist parklatest nn magalarajoonidesse, kus on haljastusega niigi kitsas. Kas parklate rajamine avaldab mingit mõju kõnealuste piirkondade elukeskkonnale?

Loomulikult on inimestel vaja ka parkimiskohti. Selge on see, et nõukogude ajal on need linnaosad planeeritud väiksematele autohulkadele, kui on praegune reaalne vajadus. Need asjad on vaja kuidagi viia tasakaalu.

Samas tuleb arvestada, et elanike arv korteri kohta ehk asumistihedus on vähenenud. Kui nõukogude ajal polnud nii palju autosid, ent oli rohkem inimesi, siis nüüd on paljud korterid tühjad või müügis ja reaalselt neid parkimiskohti ei kasutada. Ja need, kellel on kaks autot, need ei ela magalas.

Mingil määral oleks vaja tegutseda küll selle nimel, et autod ei oleks otseselt kuskil mudas, kuid palju olulisem on magala elanike elukvaliteedi tõstmiseks investeeringute suurendamine haljastusse ja selle korrashoidu.

-Kas inimesed, kes paneelrajoonides elavad, väärtustavad pigem seda, et neil on auto võimalikult koduukse lähedal korralikus parklas või seda, et oleks maja ümber lopsakas haljastus?

Kuidas keegi. Aknast välja vaatav memmeke, kellel autot pole, tahab loomulikult saada pigem põõsast või puud ja mitte parklat. Samas kui mõelda kuskil maakohas elava, kuid pealinnas olude sunnil tööl käivale inimesele, kes teeb pikad tööpäevad ja seejärel autoga lihtsalt sinna välja magama sõidab, siis tema jaoks on loomulikult tähtsam, et auto oleks ukse all. Ja see kõle paneelikas on tema jaoks ainult väljamagamise koht, sest naine ja lapsed elavad maal kuskil talus, kus neil on hea olla.

Mägedel on ka noori peresid küllaga, sest laenu ei anta kergelt ja ei saa sinna kinnisvarakülla oma majja nii ruttu ära põgeneda. Nende jaoks on loomulikult tähtis, et rohelust ja mängukohti oleks asfaldiga võrreldes rohkem.