Martinsoni sõnul on tegu detailplaneeringuga kinnistule, kuhu on planeeritud Laste Vaimse Tervise Keskus, mille projekt on valminud ja olemas ka ehitusluba, kuid mille ehitamine on veninud seoses Euroopa Struktuurfondide rahajaotuse otsuse puudumisega, teatas Raepress.

"Naistearstide mure oma tuleviku pärast jääb aga täiesti arusaamatuks. Kas poleks pigem põhjust rõõmustamiseks, kui Tallinn peaks kunagi tulevikus saama uue, kaasaja nõuetele ja vajadustele vastava moodsa sünnitushaigla?” ei mõista Martinson Arstide Liidu tänahommikust pöördumist.

Detailplaneeringus on Martinsoni kinnitusel tuleviku jaoks tõesti fikseeritud veel kaks ehitust - Perearstide keskus ja sünnitusmaja. "Arengukava näeb ette neunataalabi kvaliteedi parandamiseks, eeskätt enneaegsetele vastsündinutele osutatava abi paremaks korraldamiseks luua SA Tallinna Lastehaigla juurde perinatoloogia keskus," märkis Martinson.

Keskuses arendatakse Martinsoni sõnul neonataalabi varase etapi teenuseid vastavalt Euroopa neonatoloogia eriala nõuetele, Eesti on ainus riik Euroopas, kus puudub perinatoloogia keskus, st sünnitusmaja ja lastekliiniku kooslus.

"Riikliku haiglavõrgu arengukava kohaselt peab regionaalhaigla juurde kuuluma sünnitusmaja ning kui kunagi selle ehitamiseks peaks minema, näeb detailplaneering selle kuuluvuse piirkonda ka ette".