Surmajuhtumi asjaolude selgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlus, mida teostab Keskkriminaalpolitsei ning juhib Põhja Ringkonnaprokuratuur.

Täna öösel kella ühe ajal sai politsei väljakutse Tallinnas Tatari tänavale, kus oli toimunud pussitamine. Raskelt oli kannatada saanud Dmitri (s 1978), kellel fikseeriti torkehaav rindkeres. Dmitri suri haiglas 27. aprilli öösel kell 2.00.

Kuriteos kahtlustatavana ei ole kinni peetud ühtegi isikut ning kõik täpsemad asjaolud on selgitamisel.

„Politsei ja prokuratuur kinnitavad, et Dmitri tapmises ei kahtlustata Olegi nagu varem meediasse teatud”, ütles Põhja Ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Endla Ülviste.

„Antud vahejuhtumis oli ka Oleg kannatanu ning Dmitri ja Olegi omavahelised suhted on alles selgitamisel“, täpsustas Ülviste. Ühtlasi ei ole mingit põhjust arvata, et Dmitri surma võis põhjustada põhjustas politsei tegevus.

Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse toimetati 22 kannatanut, neist 18 lasti kodusele ravile, kolm jäeti haiglasse.

Ida-Tallinna Keskhaiglasse viidi 22 kannatanut, kellest 21 isikut lubati koju ja üks politseiametnik jäeti haiglaravile.

Politseioperatsiooni käigus paigutati kinnipidamiskambritesse enam kui 300 isikut. Neist suurem osa olid 20ndates eluaastates noored.

Paljud kinnipeetud on tabatud asitõenditega, st röövitud esemetega.

Enne 21.15 politseisse toimetatud isikute suhtes isikute suhtes alustatakse väärteomenetlust.

Hilisemalt politseiosakonda toimetatute suhtes alustatakse kriminaalmenetlust avaliku korra grupiviisilise raske rikkumise kohta. Esialgsetel andmetel on neid isikuid 273.

Politsei on fikseerinud 99 objekti, mille puhul on toime pandud vandalismiakte (hooneid, kauplusi, aknaid, kioskeid jne.).

Põhja politseiprefekt Raivo Küüt ütles täna hommikul ETV saates Terevisioon, et korrakaitsjate taktika kohaselt kardeti kõige suuremaid rahutusi Tõnismäe vahetus ümbruses. Seega viibis politseijõudude saatmine tegelikesse mässu keskustesse.

Küüt kinnitas, et politsei ei pea operatsiooni väga õnnestunuks.