Sellele on keeruline vastata, sest viimasel kahel aastal on kogu minu tegevusel olnud peal käsipidur. Ja mitte üks, vaid mitu pidurit. Teadmatuse periood oli kõige hullem.

Samal ajal pidi sind, teadlasi ja advokaate kannustama usk ning suur lootus, et spordiarbitraaži on võimalik mõjutada Veerpalu suhtes õigeks mõistvat otsust langetama.

Seda kindlasti, aga teiselt poolt andsin selle protsessi ajal aru, et meie vastas on kaks suurt ja tugevat professionaalset organisatsiooni, FIS ja WADA. Tunnen uhkust, et olen Tartu ülikooli vilistlane, sest sama kooli on lõpetanud ka Sulev Kõks, Krista Fischer ja Anton Terasmaa, kes näitasid maailma absoluutset tipptaset. Nende vastas olid maailma tippteadlased ja meie inimeste argumendid olid väga jõulised, et spordikohus asus FIS-i [Veerpalu süüdi mõistvat] otsust üle vaatama. Selles loos on olnud kriitilisi ja pingelisi aegu. Meie teadlaste pädevus aitas juurde tuua USA, Inglismaa, Itaalia ja Hollandi teadlaste kompetentsi ning tänu viljakale koostööle tuli Veerpalu suhtes õigeks mõistev otsus.

Eesti suusaliidu president Sandor Liive ütles, et teeb ettepaneku kutsuda sind tagasi peatreeneriks. Mida kostad?

Olen sel teemal Sandor Liivega vestelnud, aga otsustamiseks pean temaga veel kohtuma.

Spordikohtu otsuse järgi oli „juhtumis palju tegureid, mis kaldusid osutama, et kuigi Veerpalu kasutas kehavälist kasvuhormooni, ei või FIS-i antidopingu reegleid pärast apellatsiooni tema puhul enam rakendada protseduurivigade tõttu”. Kuidas kommenteerid otsust?

Kes on viitsinud lugeda CAS-i pikka ja põhjalikku otsust Alberto Contadori kohta, siis nii Hispaania jalgratturi kui ka Veerpalu otsuses on ühine joon: suurt autoriteeti omav kohtunikekogu kasutab väga diplomaatilist ja demokraatlikku sõnastust ning teeb kõik endast oleneva, et nii WADA kui ka rahvusvaheline spordialaliit, ühel juhul UCI ja teisel juhul FIS, saavad võimalikele vigadele vaatamata säilitada oma näo. Treenerina pean sellist lähenemist õigeks. Küll tuleb vahet teha: Contador mõisteti CAS-is ka pärast pikka ja põhjalikku käsitlust süüdi, Veerpalu mõisteti aga õigeks.

Olen tulihingeline WADA tegevuse pooldaja. Eesti suusatajate tulemused hakkasid rahvusvahelisel areenil paranema siis, kui WADA töö muutus efektiivsemaks.