Loomaaia direktor Mati Kaal on sama murelik kui külastajadki, kirjutab Eesti Ekspress. Nii karud kui ka tiigrid ja leopardid elavad Nõukogude sõjaväe ladude boksides.

Need on telliskivist seinte ja betoonpõrandaga väikesed karbid, kus pole midagi, mis meenutaks nende loomade looduslikku elukeskkonda.

„Suurel osal meie rahvusvaheliselt märkimisväärsest kollektsioonist pole võimalik elada loomväärsetes oludes," võttis Mati Kaal asja kokku riigikogule kuu aega tagasi saadetud kirjas. Kaal küsib loomade elutingimuste parandamiseks 700 miljonit krooni. „Üks loomaaed võiks ju Eestil olemas olla," ütleb Kaal.

Sõltumata aastaajast, päevast ja kellaajast käib jääkaru oma Tallinna loomaaia kitsukeses puuris argist ringi. Täpselt ühes ja samas kohas tõmbab ta koonuga õhku ning läheb uuele ringile. Nii aastast aastasse.

Selle vaatepildi pärast on loomaaed saanud mitu kirja Londoni rahvusvaheliselt loomaaialoomade kaitse organisatsioonilt Born Free. Nemad on saatnud sarnase sisuga kirju ka Eesti keskkonnaministeeriumile ja Eesti saatkonnale Inglismaal.