Meikar kirjutab, et 8. jaanuaril ilmus BNS-is teade, et Jörgen Siil toetas erakonda 25 000 ja Paavo Palk 20 000 krooniga.

“Sõber Jörgen on tore poiss ja Paavo väga hea Euroopa Liidu ekspert, aga tean, et Brüsselis hoiavad nad kokku iga senti ning ei ole kindlasti erakonnale enda raha andnud. Jörgen on kõigile ka tuntud kui väga kokkuhoidlik (kui mitte öelda kitsi) noormees. Nende abil varjatakse salajasi toetajaid, mis niikaua, kuni Jörgen pettust üles ei tunnista, on JOKK.”

Meikar tsiteerib ka Siili ja Palgi anonüümset kolleegi, kes olla talle kirjutanud järgmist: “Jee right. Ei Paavo Palk ega Jörgen Siil omast rahast küll sentigi ei anneta. Ma olen vahest isegi nende vaeste meeste taksoarveid maksnud. Ahhaaaa”. Hiljem kustutas mees antud kommentaari oma blogist, kuna ütles, et see heidab liigset varju Jörgenile ja Paavole. "Anonüümne arvamus on võrdne laimuga ja oma vanu sõpru ei taha ma kahtluse alla seada," kirjutas Meikar.

BNS-i teatel said sotsid eelmise aasta viimases kvartalis annetustena üle 150 000 krooni. Partei suurimad toetajad olid erakonna välissekretär Jörgen Siil ja riigikogu liige Sven Mikser 25 000 krooniga. 20 000 krooni annetas varem europarlamendis nõunikuna töötanud Paavo Palk.

Sotsid: vajadusel võtame ette kohtutee

Sotsiaaldemokraatide peasekretär Randel Länts ütles Päevaleht Online'ile, et süüdistajad süüdistavad ikka oma rikutuse piirides.

Läntsi sõnul teenivad nii Siil kui ka Palk Brüsselis väga head palka, mis võimaldavad teatud hetkedel oma erakonda aidata.

"Paavo annetused on olnud vägagi korralikud. Meikar näitab selliste süüdistustega oma väiklust, oma rikutust. Pidasin Meikarit korralikuks inimeseks, kuid kihk "ära keerata" kellelegi kuulujuttude põhjal, on ta silmad pimestanud," kurjustas Länts.

Sotsi väitel on kõik taolised jutud absoluutselt valed.

"Üldiselt on nii, et mina sooviksin Meikarilt avalikku vabandust nende kahe inimese ja meie erakonna ees. See on väga alatu süüdistus ja vajadusel võtame me ette ka kohtutee.