"Euroopa Liit suudab oma ühisväärtusi säilitada ja teostada üksnes laienemise kaudu," ütles Meri. "Mitte laienemise hinnaga, nagu üldiselt arvatakse, vaid nimelt laienemise kaudu."

Meri sõnul on seepärast eriti oluline, et Euroopa Liidu laienemine ei kujuneks sisepoliitiliseks vaidlusobjektiks järgmistel valimistel Saksamaal ega teistes Euroopa Liidu riikides. Euroopa ajalooline võimalus ei tohi langeda sisepoliitika ohvriks, lisas Eesti riigipea.

Eile andis president Meri Saksamaa president Roman Herzogile üle ka Maarjamaa Risti I klassi ordeni Eesti riigile ja rahvale osutatud teenete tunnustamiseks. Meri meenutas teenetemärki üle andes Roman Herzogi panust Eesti Põhiseaduse Assamblee töös 1991. aastal ning hilisemaid rohkeid kokkupuuteid, teatas ETAle presidendi kantselei pressiteenistus.

President Merile eile lõunasöögi pakkunud Schleswig-Holsteini peaminister Heide Simonisega arutati vastastikuseid suhteid ning Saksamaa ja Eesti osa Läänemere ruumis.

President Meri kohtus eile ka Kieli linnavolikogu esinaise Cathy Kietzeri ja linnapea Norbrt Ganseliga ning tegi koos president Herzogiga sissekande Kieli linna Kuldsesse raamatusse.

Tagasi koju jõuab president Meri täna pärastlõunal.