Lääne-Eestis asuva väikse Varbla valla Matsi ranna äärde otse merre on kerkinud igati luksuslik ning pealtnäha autentne Balti-Saksa mõisahoone.

Hoone väsinud olekust annab märku hiiglaslik pragu fassaadis ning lohakalt looka vajunud katuseserv. Ainult et hoone ei ole vana, vaid on selliseks taotluslikult ehitatud. Ning selle fassaadil ilutsevad sambad ei ole mitte kivist ega marmorist, vaid sõrmenukkidega koputades kajab kunstmaterjal valjult vastu.

Nädala pärast algavad Polli mõisaks ristitud hoones enam kui 120 miljoni kroonise eelarvega eepilise draama „Poll“ võtted. Sellise suurusega filmi pole seni Eestis veel vändatud. Võrdluseks, näiteks seni Eesti ühe mastaapsema filmi „Georg“ eelarve oli suurujärgus 30-40 miljonit krooni.

Statistide rolli pääseb ka üle 60 kohaliku Varbla valla elaniku.

Sobiva asukoha leidmiseks kammiti läbi 4000 mõisa Eestis, Lätis, Leedus ja Poolas. Kui päris sobivat ei leitudki, otsustati ehitada uus.

„Tegemist on tõelise A-klassi filmiga, millest saadav promo on võrreldav  Eesti osalemisega maailma suurimatel spordivõistlustel,“ räägib filmi Eesti-poolne produtsent Riina Sildos OÜ Ambrionist.

Filmivõtted kestavad jaanipäevast septembri alguseni, esilinastus on planeeritud järgmisele sügisele ning toimub Sildosi sõnul mõnel A-kategooria filmifestivalil.

Loe seda artiklit täismahus Eesti Päevalehe paberlehest. Hangi leht lehemüüjalt või telli siit.