300 krooni suurust õppetoetust saavad igakuiselt maamajanduskoolide esimeste kursuste õpilased esimese semestri jooksul, kui nende õppeedukus on hea ja puuduvad õppevõlgnevused. MES-i nõukogu kinnitas kutsekoolide I kursuse I semestri maamajanduserialade õpilastele makstavaks igakuiseks õppetoetuse summaks 300 krooni kuni õppeaastani 2009/2010.



Õppetoetuse saamiseks alates teisest semestrist tuleb õpilastel MES-ile esitada avaldus koos lisadega ning sõlmida MES-iga leping. Lepinguga võtab noor muuhulgas kohustuse elada ja töötada peale kooli lõpetamist kolm aastat maapiirkonnas.



Septembrist 2005 kuni jaanuarini 2006 sai 300-kroonist toetust kuus keskmiselt 330 õpilast summas 486 000 krooni. Toetust said kõik õppetöös edasijõudnud esimese kursuse õpilased.

Õppetoetust saavad alljärgnevates koolides õppijad:

Kehtna majandus- ja tehnoloogiakool, Kuressaare ametikool, Luua metsanduskool, Olustvere teenindus- ja maamajanduskool (s.h Õisu õppekoht), Põltsamaa kodu- ja põllutöökool, Pärnumaa kutsehariduskeskus, Räpina aianduskool, Suuremõisa tehnikum, Türi tehnika- ja maamajanduskool ja Vana-Antsla kutsekeskkool.



Maamajanduslikud erialad on põllumajandus, talumajandus, kalur-laevajuht, maaparandus-vesiehitus, metsamajandus, loodusmajandus, aiandus, hobusekasvatus, piimatehnoloogia ja lihatehnoloogia.