Rahvast liikus bokside vahel küll päris palju, kuid tunglemist oli märgata vaid tasuta jagatavate hotdogide boksi juures. Teistesse boksidesse jätkus vaatajaid-uudistajaid viie inimese ringi.

Kõige minevamaks kaubaks olidki eile messil tasuta jagatavad hotdogid, mida pärastlõunaks oli söödud juba kolmesaja ringis. "Kindlasti söödaks veelgi, aga me teeme vahepeal ka pause," ütles hotdoge jagav naisterahvas.

Suurem sumin käis ka Eesti õllebokside ümber, kus eri õllesorte olid degusteerima asunud õllelembesed.

Firmad olid eelmiste aastate kogemusest õppust võt-nud, mil proovimiseks toodud toiduained söödi ära poole päevaga, ja andsid jooke-sööke mekkida vaid jaopärast.

Lihtsalt boksidest mööda jalutades sai proovida piiramatult kohvisorte, Eesti õlut ja lihatooteid. Teiste toiduainete ja jookide proovimiseks tuli firma kohta jutt ära kuulata või ka konkreetselt küsida, kas maitsta annate.

Toidumessile on eelkõige oodatud toiduainefirmade esindajad. Bokside juurde astudes päris nii mõnegi firma esindaja, kas tegemist on firma või erakliendiga. "Siis vaatame, kuhu teid edasi suuname," põhjendati pärimist.

Valve (50) oli koos tütre Anne-Lyga toidumessil esimest korda. "Mulje on hämmastav," kiitis Valve.

"Nii palju erinevaid asju saab maitsta. Pärast teab, mida osta," leidis naine. Emale ja tütrele meeldisid Eesti Farmi müsli-jogurtid, Balbiino uus õunajäätis ja Soome kanavorstid.

Jõgevamaal nelja poe omanikud Tiit (41) ja Heili (40) käisid messil ka möödunud aastal.

"Leiame alati siit mõne uue ja huvitava toote ning äripartneri," kiitsid poeomanikud.

Toodetest meeldisid neile Eestis valmistatud kalkuni praevorst ja konserveeritud kurgid.

EESTI NÄITUSTE MESSIKESKUS

Mess kestab neljapäevani

Avatud: täna 10–18,

neljapäeval 10–17

Pilet: nii firmadele kui ka eraisikutele 175 krooni

Maitsta pakutakse:veini, õlut, kohvi, vett, brändit, vorsti, viinereid, juustu, jogurtit, kala, kommi, küpsist, jäätist, leiba, saia