Kütiliinil viibinud Varik nägi paremalt välja jooksmas kahte siga ja tulistas, kuid ei tabanud. Veidi hiljem kuulis ta samast suunast kostvat krabinat ning tulistas tumedat kogu märgates uuesti. Karjatust kuuldes jooksis mees umbes 40 meetri kaugusel asunud sündmuskohale, märkas jalust haavata saanud kaaslast ning kutsus kiirabi.

“Ma ei lasknud inimese pihta, olen kindel, et nägin metssiga,” lausus praegune kalurite liidu juhatuse esimees Varik. “Ei oska endalegi vastata, mis laupäeval metsas täpselt juhtus.”

Üliraske kehavigastus

Doktor Andrus Loog Ida-Tallinna keskhaigla kirurgiakliinikust nentis, et Kaupo viibib üliraske kehavigastusega intensiivravipalatis. Arsti sõnul ei soovitanud ta patsiendil uurijaga enne kolmapäeva kohtuda ning mehe versioon juhtunust on veel teadmata. Doktor tõdes, et kannatanu seisund on raske ning ta võib kaotada parema jala.

Eesti jahimeeste seltsi direktori Andres Lillemäe kinnitusel kasutavad jahimehed spetsiaalseid pehme tinaotsaga kuule, millel on tohutu purustusjõud, sest ulukit tabades kuuli läbimõõt suureneb. Lillemäe väitel näeb seda ette jahiseadus, et haavatud looma mitte piinata. “Kohutav õnnetus, kui selline kuul juhtub inimest tabama,” nentis Lillemäe.

“Olen juba üle 35 aasta jahimees olnud ning kogemuste puudumisest rääkida ei saa. Selline asi jääb alatiseks hingele ning enam ma vist metsa küll ei kipu,” ütles Varik löödult. “Jääb vaid jumalat paluda, et taastumine läheks hästi ning arstid aitaksid Kaupo jalule.”

Prokurör küsitleb jahiseltskonda

•• Juhtumi uurimisega tegelev Lääne ringkonnaprokurör Sirje Hunt kinnitas, et hetkel ei saa veel täpselt väita, kas tegu oli õnnetusjuhtumiga ja kas kõigist jahipidamiseeskirjadest peeti kinni. “Kannatanu viidi üleeile peale esimest operatsiooni Pärnu haiglast üle Tallinna, esialgu saame tugineda ainult Variku ütlustele,” rääkis Hunt. Võimaliku paragrahvi ja karistuse teemadel ei soovinud prokurör spekuleerida, ta ootab vestlust kõigi jahiseltskonna liikmetega. G.P.